Manşetler

JailbreakMe yazılımı ile iOS 4 yüklü iPhone 4 ve 3GS’i jailbreak edin (güncellendi) – Video

iPhone Dev Team’in elinden çıkmış olan yeni bir sayfa olan JailbreakMe iPhone 4 için resmi yazılım kırma (jailbreaking) aracı yayınladı. Bu aracın iPhone 4’ün yanı sıra 3GS, 3G ve iPad’de de çalıştığı söyleniyor, kısacası iOS yüklü bir çok cihazlarda bu araç kullanılabilir.

Yapmanız gereken şey çok kolay. Jailbreakme.com sitesine iPhone, iPod touch ya da iPad’inizdeki Safari web tarayıcısı üzerinden girin. Karşınıza çıkan sayfada “slide to jailbreak” yazısını bulunduğu yeri sürüklediğinizde jailbreak yazılımını indirme işlemi başlayacak. Bu araçla denemeler yapan Engadget tayfası yüklemede başarılı olamamış. Aşağıda bulacağınız videodan bunu net şekilde anlıyoruz. Ancak yine aşağıda bağlantısına yer verdiğimiz Redmond Pie sitesi yeni yazılım kırma aracının nasıl yükleneceğini açıklıyor.

Video: Redmond Pie sitesinden JailbreakMe videosu

Video: Engadget’in iOS 4 yazılım kırma aracı yükleme denemeleri

İlgili – Jailbreakme.com
İlgili – Jailbreakme (Ayna Site)
İlgili – Redmond Pie
İlgili – Engadget

Güncelleme: Jailbreakme.com’un işlevini tam olarak yerine getirip getirmediğini görmek için iOS 4.0.1 yüklü iPhone 3GS’imizde deneme gerçekleştirdik. Aşağıdaki video ilk deneme aşamasını anlatıyor. Deneme başarısızlıkla sonuçlandı.


Yaptığımız Google aramasıyla iPhone 3GS’in yedeğini alıp yeniden kurmamız ve aktivasyon yapmamız gerektiğini anladık. Bu işlemlerden sonra yeniden Jailbreak.com adresinden kurulum gerçekleştirdiğimizde sonuç başarılı oldu. Redmond Pie videosundaki gibi iPhone 3GS’imizde Cydia mağazası kuruldu.

iPhone Dev Team’e jailbreak işlemini bu kadar kolay hâle getirdikleri için teşekkür ederiz!

İLGİLİ HABERLER