Manşetler

JailbreakMe.com yöntemi kötü niyetlilere telefona erişim kapısını aralıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone, iPad ya da iPod touch’ınızı cihazınız üzerinden www.jailbreakme.com adresine girip kolaylıkla jailbreak edebiliyorsunuz. Ancak bu cihazları jailbreak etmek için kullanılan açık kötü niyetli yazılımcıların hedefi hâline gelmiş durumda.

Jailbreak yöntemi açık edildikten sonra, kötü niyetli korsanlar web siteleri üzerinden cihazınıza zararlı yazılım yüklemenin avantajını kullanmak için harekete geçmişler bile. Bunun içinde jailbreakme PDF açığı kullanılıyormuş. Bu yöntem sonucunda kullanıcıların adres defteri, yazılı mesajları ya da daha değerli bilgiler kötü niyetli korsanlar tarafından ele geçirilebilir.

Bu kötü duruma engel olacak bir çözüm çok yakında çıkacak, Boy Genius Report sitesinin edindiği bilgilere göre “PDF Loading Warner” olarak adlandırılan bir eklenti bu potansiyel güvenlik riskiyle savaşacak. Cihaz sistemine kancalann bu eklenti PDF dosyaları görüntülenmeden önce bir uyarı mesajı gösterecek. Eğer bu eklentiyi indirip PDF gösteren bir web sitesini ziyaret ederseniz, bir uyarı mesajıyla karşılaşıp yüklemeyi “İptal” etme şansına sahip olacaksınız. Böylelikle PDF dosyası görüntülenmeyecek ve telefonunuzdaki değerli bilgiler çalınmaktan kurtulacak.

Açığı kapatmayan, yine de kullanıcıya kontrol imkânı tanıyan bu eklenti 1-2 gün içinde Cydia’da yerini alacak. Beklemek istemeyenler deneyimli kullanıcılar aşağıdaki bağlantıyı takip edip .deb dosyasını indirebilir ve SSH ya da iFile üzerinden bu eklentiyi cihazlarına atabilirler.

İlgili – Cloud App

İLGİLİ HABERLER