Manşetler

Jailbreak edilmiş iPad’de aynı anda iki farklı uygulamayı yan yana çalıştırma desteği

İşte karşınızda gerçek anlamda bir çoklu görev örneği: Aynı ekranda yan yana çalışan uygulamalar. Ne arkaplana atılmış, ne de durumu dondurulmuş; sadece düzgün bir çoklu görev örneği. Aaron adlı bir yazılımcı bu rüyayı jailbreak edilmiş iPad’lerde gerçeğe dönüştürüyor.

Multiflow ve Barrel adlı jailbreak uygulamalarının geliştiricisi Aaron Polyonix adını verdiği uygulamasının ekran görüntülerini paylaştı ve yukarıda bahsettiğimiz çoklu görev uygulamasının gerçek olabileceğini gözler önüne serdi. Fotoğrafta iPhone boyutuna göre ölçeklenmiş iki uygulamanın aynı anda yan yana çalıştığı görülüyor. Her ne kadar muhteşem bir fikir olsa da, bu uygulama nedeniyle kafalara takılan ve cevap bulunması gereken birkaç soru var: Karşımızda sadece bir fotoğraf bulunuyor, uygulamaların ne kadar iyi derecede çalıştığı konusunda bir fikir almak mümkün değil. Öte yandan, her uygulamanın bu tarz bir çoklu görev uygulamasını destekleyip desteklemediği de bilinmezler arasında yer alıyor. Kullanıcıların aynı anda iki uygulamayı birden kontrol etme fikrini seveceğini tahmin ediyoruz, ancak bu iki uygulamanın seslerini birbirine karışmayacak şekilde kontrol etmek nasıl mümkün olacak, bu da cevap bekleyen sorular arasında.

Aslında Aaron’un geliştirdiği bu çözüm bir yandan video izlerken bir yandan da web’de gezinme veya e-postalara cevap verme konusunda oldukça yararlı olabilir. Ya da yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü şekilde aynı anda iki farklı Angry Birds sürümünü oynama konusunda… Aynı anda birden fazla yazılımı çalıştırma ve yönetme işine masaüstü bilgisayarlardan alışmış olan kullanıcılar aynı işi iPad’de de geliştirmeye hevesli olacaktır. Tabii, bu desteği kazanmak için jailbreak edilmiş bir iPad sahibi olmak ön şart. Söz konusu uygulama yakın zamanda Cydia üzerinde yayınlanabilir. Öte yandan benzer bir işlev Onksreen’in Cornerstone uygulaması ile Honeycomb tabletlere de gelebilir.

İlgili – Aaron.ms

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER