Teknoloji

Jailbreak edilmiş iOS 5 cihazları için yeni bir Siri çözümü Cydia’da: Spire

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-4s-inceleme-00024

iPhone 4S’ten eski iOS cihazlarında Siri’yi çalıştırma girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Grant Paul, Ryan Petrich ve Steve Troughton-Smith adlı üç iPhone korsanı tarafından geliştirilen Spire adlı bir uygulama jailbreak edilmiş iPhone 4, iPhone 3GS ve iPod touch cihazlarında çalışıyor.

iPhone 4S için yayınlanan yenilenmiş iOS 5.0.1 sürümüyle birlikte temel dosya sistemine erişim imkânı da tanınmıştı. Bu durum da telif hakkıyla korunan kodun dağıtımıyla ilgili olarak duyulan endişeleri gidermiş olmalı ki ekip uygulamalarını Cydia üzerinden yayınladı.

Bu iyi bir haber gibi görünse de, madalyonun bir de öteki yüzü, yani kötü bir haber var. Apple, Siri cihazlarını iPhone 4S’lerin eşsiz cihaz kimlikleriyle doğrulamaya devam ediyor. Bu da Siri’yi kullanmak için başka bir iPhone 4S’in eşsiz cihaz kimliğine ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyor. Bu arada kullanıcının Apple’ın sunucularıyla çalışabilmeleri için kendi vekil sunucularını kurmaları gerekiyor, bu da söz konusu uygulamanın cesaretsiz kullanıcılar tarafından düzgün biçimde kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Yine de, bu çözüm şimdiye kadar geliştirilmiş Siri çalıştırma girişimlerinin en iyisi olabilir. Uygulamanın geliştiricisi Steve Troughton-Smith bunu iddia ediyor. Ayrıca iPhone 4S’in jailbreak çözümünün çıkmasıyla birlikte vekil sunucu gereksiniminin aradan kalkabileceği de yine geliştirici tarafından dile getiriliyor.

İlgili – 9to5Mac
İlgili – CHPWN

İLGİLİ HABERLER