Ulaşım

Jaguar ve Land Rover’da CarPlay ve Android Auto dönemi başlıyor

apple carplay jaguar

Toyota’nın otomobillerinde Android Auto desteği sunmaya başlayacağı geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Otomobillerinde yeni nesil bilgi ve eğlence sistemi deneyimini yaşatacak üreticiler arasına şimdi de Jaguar ve Land Rover eklendi.

MacRumors sitesinde yer alan habere göre, InControl Touch Pro veya Touch Pro Duo bilgi ve eğlence sistemlerine sahip 2019 model Jaguar ve Land Rover otomobillerin hepsinde CarPlay ve Android Auto desteği sunulacak. Buna ek olarak, eski modeller için de retroaktif güncellemelerle destek sağlanacak.

CarPlay ve Android Auto, opsiyonel akıllı telefon bağlantı paketinin bir parçası olarak kullanıcılarla buluşacak. Bu paketin fiyatı araç modeline bağlı olarak değişiyor. CarPlay ve Android Auto için geçmişe dönük güncellemeler ise bölgesel bazda kademeli olarak kullanıcılarla buluşacak gibi görünüyor. Güncelleme Birleşik Krallık’ta dağıtıma çıkarken, diğer bölgelerden henüz bu yönde bir haber gelmiş değil.

Jaguar ve Land Rover’ın da CarPlay ve Android Auto desteği sunmaya başlaması, Apple ve Google’ın otomotiv sektörüyle bağlarının iyiden iyiye kuvvetlendiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER