Ulaşım

Jaguar Land Rover hidrojenle çalışan prototip geliştiriyor

jaguar land rover

Jaguar Land Rover, hidrojen yakıt hücresiyle çalışan bir elektrikli otomobil (FCEV) prototipi geliştirdiğini açıkladı. Açıklamada otomobilin testlerinin bu yıl bitmeden başlayacağı belirtildi. Land Rover Defender üzerine geliştirilen prototipin ilk testlerinde yakıt tüketimi ve arazi yetenekleri gibi konular üzerine odaklanılacağı da ifade edildi.

FCEV, şirketin 2036 itibarıyla egzoz borusu emisyonunu sıfırlama hedefinde önemli bir yere sahip. Jaguar, 2039’da da tedarik zincirinde ve operasyonlarında net karbon gazı salınımını sıfırlamayı amaçlıyor. Yakıt hücreli elektrikli otomobiller ihtiyaç duydukları enerjiyi hidrojenden elde ediyor. Şirket bu otomobilleri bataryalı elektrikli otomobiller için bir tür tamamlayıcı olarak görüyor.

Jaguar Land Rover’dan yapılan açıklamada, hidrojenli elektrikli otomobillerin arkasındaki teknolojinin büyük ve uzun menzilli araçlar için daha uygun olduğu belirtildi. Sıcak veya soğuk hava koşullarında bu otomobillerin sorunsuzca çalıştığını belirten şirket, düşük sıcaklıklardaki menzil kaybının da minimuma indiğini vurguladı.

Jaguar Land Rover, hidrojenle çalışan elektrikli otomobil çıkarmayı planlayan tek otomotiv şirketi değil. Toyota da geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamada elektrikli otomobil stratejisi çerçevesinde 2025’e kadar 70 yeni model çıkaracağını ve bunlar arasında hidrojen yakıt hücreli seçeneklerin de bulunacağını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER