Ulaşım

Jaguar Land Rover Formula E takımı kurmaya hazırlanıyor

Jaguar Land Rover

Elektrikli otomobillerin yarıştığı Formula E’nin patronu Alejandro Agag, önümüzdeki sezon iki büyük üreticinin şampiyonaya katılacağını belirtti. Sky News ve Motorsport.com’da yer alan haberlere göre, bu takımlardan biri Jaguar Land Rover olacak. İngiliz üreticinin bu konudaki kararını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

Jaguar takımının 2016’nın sonbaharında başlayacak üçüncü Formula E sezonunda pistteki yerini alması bekleniyor. Şirketin bu konuda Formula 1’in ünlü takımlarından Williams’a ait olan Williams İleri Mühendislik şirketiyle birlikte çalışacağı belirtiliyor. Formula E duyurusuna ek olarak, Jaguar Land Rover’ın elektrikli araç üretimi konusundaki taahhüdünü de açıklaması bekleniyor.

Jaguar’dan konuya ilişkin bir doğrulama gelmezken, Williams cephesi de dedikodulara ilişkin yorumda bulunmayı reddetti. Ancak haberlerin çıkış zamanlamasının oldukça uygun olduğunu belirtmek gerekiyor. Zira Formula E’de halihazırda mevcut olan 10 takımdan biri konumundaki Trulli Formula E’nin şampiyonadan çekileceği konuşuluyor.

Bu da Jaguar’ın belirlenen 10 takım sınırı aşılmadan Formula E’de mücadele etmesini mümkün hâle getiriyor. Trulli Formula E’nin yerini doğrudan Jaguar Land Rover Formula E takımına mı bırakacağı, yoksa şampiyona yönetiminin mi bu yönde bir devir gerçekleştireceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER