Ulaşım

Jaguar I-Pace adını verdiği ilk elektrikli otomobil konseptini görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jaguar I-PaceYollardaki taşıtların büyük kısmının elektrikle çalışacağı günlerin gelmesi artık “kaçınılmaz” görünüyor. Dolayısıyla elektrikli otomobil geliştiren otomotiv şirketlerinin sayısı her geçen gün artıyor. İngiliz otomotiv devi Jaguar da bu kervana katıldı ve ilk elektrikli otomobilini Los Angeles Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. Pek çok kişinin Jaguar’dan beklentisi iki kapılı ya da üstü açık bir model olsa da, şirket F-Pace SUV serisini baz alarak I-Pace adını verdiği elektrikli otomobil konseptini hazırladı.

Jaguar I-Pace, DNA’sında F-Pace’ten bazı izler taşısa da, neredeyse tepeden tırnağa yeniden tasarlandı. Jaguar tasarım direktörü Ian Callum, motor konusundaki endişelerin azalmasının tasarım konusunda yeni ufuklar açtığını dile getirdi.

F-Pace’e kıyasla daha geniş bir dingil açıklığına ve hem daha kısa hem de daha agresif görünümlü bir motor kapağına sahip olan I-Pace’te sürücü koltuğu da ön tekerleklere biraz daha yaklaşıyor. Şu anda konsept aşamasında olan otomobilde metal yerine cam tavan bulunuyor.

Elektrikli otomobil konusundaki en önemli kriterlerden birisi de aracın menzili. Jaguar, şu anda otomobilin tam şarjla 355 kilometre yol katedebilmesini hedefliyor. Bu hedef gerçekleşirse Jaguar I-Pace, Chevrolet Bolt ve Tesla Model 3 ile aynı menzile sahip olacak.

Otomobilin ön ve arka akslarının üzerine yerleştirilen motorlar toplamda 400 beygirlik bir güç üretiyor. 90 kWh kapasiteli lityum batarya ise arka koltuğun altında bulunuyor.

Jaguar I-Pace 2018’de satışa sunulabilir

Jaguar elektrikli otomobilinin nihai versiyonunu 2017’nin sonu itibarıyla hazır hâle getirmeyi amaçlıyor. Otomobilin piyasaya çıkışı içinse 2018 işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER