Ulaşım

Jaguar Formula E ile yarış pistlerine geri dönüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jaguar Formula E

Jaguar Land Rover 2016 sonbaharından itibaren yarış pistlerine tamamen elektrikli otomobillerin yarıştığı Formula E şampiyonasına geri döneceğini duyurdu.

Jaguar Formula E şampiyonasının üçüncü sezonundan itibaren yarışlara dahil olacak. Formula E takımıyla birlikte yeni teknolojileri yarış koşullarında test edecek. Şirket gelecek elektrikli araç güç aktarım sistemlerini tasarlamayı, aynı zamanda motor ve batarya sistemlerini iyileştirmeyi umuyor. Jaguar CX-75 hibrit aracını Williams ile işbirliği dahilinde geliştirecek ve motor yarışlarında da bu iş ilişkisini teknik iş ortağı olarak devam ettirecek.

Jaguar takımının sürücü, iş ortakları, otomobil özellikleri gibi detayları Formula E’nin üçüncü sezonu yaklaştıkça açıklanacak.

Jaguar Formula E ile elektrikli araçlara daha fazla yatırım yapacak

Jaguar takım direktörü James Barclay, motorsporlarına dönüş için alternatif yöntemleri değerlendirdiklerini, bunun Jaguar için önemli bir karar olduğunu ve bununla ilgili olarak da doğru bir adım atmak istediklerini belirtti. Geleceğe yönelik elektrikli araç planları göz önünde bulundurulduğunda, Formula E’nin açık bir tercih olduğunu ve bu tercihin getirilerinin de fazla olacağına inandıklarını vurguladı.

FIA’nın ve Formula E organizatör kuruluşun şampiyonanın geleceği için heyecan verici planları olduğunun söyleyen Barclay, kendi takımıyla seriye dahil olacak ilk araç üreticilerinden bir tanesi olmaktan dolayı gurur duyduklarının da dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER