Ulaşım

Jaguar’dan önemli elektrikli otomobil kararı

jaguar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jaguar Land Rover (JLR) grubu, operasyonunda önemli bir değişikliğe gidiyor. Söz konusu değişiklikle Jaguar sadece elektrikli otomobiller çıkaran bir marka olacak. Bu planın gerçekleşmesiyle ilgili olarak bir takvim de açıklandı. Şirketin yeni stratejisi “Reimagine” (Yeniden Hayal Et) adını taşıyor.

Jaguar’ın portföyünün tamamen elektrikli araçlardan oluşacak olması, lüks elektrikli otomobil pazarının biraz daha hareketli hâle geleceğini işaret ediyor. Jaguar’ın “elektriklenme” macerası 2018’de I-Pace ile başlamıştı. Söz konusu otomobil, geçtiğimiz yıl yenilenmişti. 2025’ten itibaren Jaguar’ın yollara çıkaracağı tüm otomobiller elektrikle çalışacak.

Yeni planlarını duyuran JLR, Jaguar’ın XJ modelinin yenilenmesine ilişkin planların da askıya alındığını açıkladı. Şirket, XJ isminin gelecekte yeniden kullanılabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

JLR’nin elektrikli otomobillerle ilgili çalışmaları bir süredir devam ediyor. Önümüzdeki dönemde altı adet tam elektrikli Land Rover çıkarılmasının planlandığı biliniyor. Bunların ilkinin 2024’te yollarda olması hedefleniyor. Elektrikli araç dönüşümünde önceliğin hangi Range Rover veya Land Rover serisine verileceği şu an için bilinmiyor. Daha şehir içi kullanıma uygun görünen Velar ve Evoque serilerinin ön plana çıktığı söylenebilir.

JLR, 2030 itibarıyla satılan Land Rover’ların yüzde 60’ının elektrikle çalışmasını öngörüyor. Jaguar içinse bu oran tahmin edilebileceği gibi yüzde 100 seviyesinde. Bu planlama, Birleşik Krallık’ta 2030 itibarıyla benzinli ve dizel araçların satışının yasaklanacak olmasıyla da örtüşüyor.

İLGİLİ HABERLER