Teknoloji

Twitter kurucusu Jack Dorsey’in Twitter hesabı kısa süreliğine askıya alındı

jack dorsey twitter

jack dorsey twitterTwitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, Twitter hesabına kısa bir süre için erişemedi. Mikro blog servisinin kurucusunun @jack kullanıcı adını taşıyan hesabı, kısa süreliğine askıya alındı. Görenleri şaşkınlığa uğratan bu durumun nedeni ilk başta anlaşılmazken, Dorsey’in hesabı 15 dakika sonrasında yeniden erişilebilir hâle geldi.

Twitter, oldukça uzun bir süredir, nefret suçu işleyen veya başkalarını taciz eden kullanıcılara karşı yeterince hızlı aksiyon almamakla suçlanıyor. Ancak mikro blog servisinin müstehcen fotoğraf veya videolar paylaşan hesaplara karşı fazla vakit kaybetmediği biliniyor. Twitter’ın CEO’sunun hesabını da çok kısa bir süre için bile olsa askıya almış olması, bu konuda çeşitli esprilere yol açacak gibi görünüyor.

CEO ve kurucu Dorsey’in hesabının askıya alınmasının altında bir hesaba yönelik bir saldırının olabileceği de ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor. Twitter’ın hesap geri alınmadan önce olası bir sıkıntı yaşanmasını engellemek adına hesabı askıya almış olabileceği belirtiliyor.

Jack Dorsey Twitter hesabına kavuşunca ilk tweetine gönderme yaptı

Jack Dorsey’in Twitter hesabıyla ayrılığı fazla uzun sürmedi. Ancak bu durum hesabın askıya alındığı haberinin yayılmasına engel olmadı. Dorsey, hesabına kavuşmasını ise 2006’daki ilk tweetine gönderme yapan eğlenceli bir tweetle duyurdu. “Twitter’ımı kuruyorum…yeniden” ifadesini kullanan mikro blog servisinin kurucusu, hesabının askıya alınmasının şirket içi bir hatadan kaynaklandığını açıkladı. Dorsey, tahmin edilebileceği üzere, bu şirket içi hatanın ne olduğu konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER