Teknoloji

Jack Dorsey Twitter için “insanların haber kanalı” tanımlamasını kullandı

jack dorsey twitter

jack dorsey twitterTwitter’ın yatırımcıların gözünde sıkıntı yaşamasının en önemli sebeplerinden birisi de, yöneticilerinin bile Twitter’ın tam amacını çözememiş olması. Şirket çalışanlarına gönderilen e-posta, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in bu konuda bir tanım geliştirdiğini gösteriyor. Yeniden CEO koltuğuna oturmasının birinci yıldönümü nedeniyle çalışanlarına yazılı bir mesaj gönderen Dorsey, Twitter’ı “insanların haber kanalı” olarak tanımladı. Dorsey, platformda “haber ve konuşma”nın bir arada olduğunun da altını çizdi.

Dorsey’in mesajı, Twitter’ın iç problemlerini yakından takip eden Bloomberg tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Bloomberg’in geçtiğimiz hafta yayınladığı bir haberde, Twitter’ın özünü belirleme konusunda Dorsey, CFO Anthony Noto ve bir diğer kurucu Ev Williams arasında bir mücadele yaşandığı belirtilmişti. Ev Williams, mikro blog servisinin satılmasından yana tavır koyuyor. CFO Anthony Noto ise Twitter’ın odak noktasını “canlı video” yapmak için çaba sarfediyor. Dorsey’in tercihiyse tahmin edilebileceği üzere “haber ve konuşma” oluyor.

Jack Dorsey Twitter CEO’luğundaki ikinci dönemindeki ilk 1 yılını platformun ne olduğu konusundaki gerçeğe ulaşmak için kafa yormakla geçirdiğini belirtti. 12 aylık bu dönemin sonunda Dorsey, Twitter’ın flaş haberlerin ilk paylaşıldığı mecra olmasına karar verdiği görülüyor. Mikro blog servisinde ne kadar çok haber paylaşıldığı göz önüne alınınca bu hız arzusu ve hedef kulağa pek de garip gelmiyor. Ancak bu hedefe ulaşma konusunda Twitter’ın önünde ciddi bir sıkıntı bulunuyor. Bir dip dalgası halinde platformda yayılan ırkçılık ve taciz, servisin kamuoyu nezdindeki imajına olumsuz etki yapıyor.

Jack Dorsey Twitter CEO’luğunda pasif kalmakla eleştiriliyor

Dorsey’in notunun çalışanlara yönelik olağan bir mesaj mı yoksa şirket içindeki güç mücadelesine yönelik bir hamle mi olduğu henüz bilinmiyor. Son zamanlarda CEO’luk konusunda pasif bir tavır takındığına yönelik eleştiriler nedeniyle Dorsey’in böyle bir not paylaşmış olabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER