Teknoloji

Jack Dorsey Twitter geliştiricilerinden özür diledi

jack-dorsey-051015

Jack Dorsey, ekim ayının başında Twitter’ın CEO koltuğuna kalıcı olarak atanmıştı. Twitter kurucusu, CEO’luğa dönüşünden kısa bir süre sonra mikro blog servisinin geliştirici konferansı Flight’ta sahneye çıktı. Geliştiricileri Twitter’dan uzaklaştırdıkları için özür dileyen Jack Dorsey, ilişkiyi yeniden tesis etmeleri için çok yoğun çaba göstermeleri gerektiğinin farkında olduğunu söyledi.

“İlk olarak kafa karışıklığımız için özür diliyoruz.” diyen Dorsey, “Sizinle ilişkimizi yeniden başlatmayı istiyoruz. Öğrendiğimizden ve dinlediğimizden emin olmanızı istiyoruz.” sözleriyle Twitter’ın hatasını kabul ettiğini gözler önüne serdi. Twitter CEO’su, politikacıların sildiği tweetleri arşivleyen Politwoops’un erişim iznini kaldırmanın yanlış olduğunu da açıkça ifade etti. Jack Dorsey, bu kararın değişip değişmeyeceği konusunda ise bir ipucu vermedi.

Twitter, dümene geçen kurucusu Jack Dorsey’nin liderliği altında kritik bir dönüşümden geçiyor. Mikro blog servisi, büyüme potansiyeli gösterme konusunda hem yatırımcıları hem de Wall Street analistlerini tatmin edememişti. Twitter’ın kullanıcılarına tacize ve kötü muameleye karşı bir güven ortamı sağlayamaması da, servisi davetkar bir adres olmaktan çıkarıyor.

Jack Dorsey, bu karmaşayı toplamak için kolları sıvamışa benziyor. Bu ay içinde flaş haberleri ve canlı etkinlikleri daha iyi duyurma amacıyla Moments özelliğini hayata geçiren Twitter, bir hafta sonra ürün ve mühendislik operasyonlarında küçülmeye giderek 336 çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Dorsey, şimdi de geliştiricileri tekrar Twitter gemisine binmeye çağırıyor.

Değişimin bir gecede yaşamayacağını belirten Jack Dorsey, doğru kararları alacaklarını ve Twitter geliştirici topluluğuna doğru biçimde hizmet sunacaklarını belirtti. Twitter’ın günümüzün en devrimci iletişim aracı olduğunu söyleyen Dorsey, bu servisi geliştirmeye ve mükemmel hâle getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER