Teknoloji

Jack Dorsey’in ilk tweet’i neredeyse 3 milyon dolara satıldı

jack dorsey twitter

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey tarafından bundan 15 yıl önce atılan ilk tweet, NFT formatında açık artırmaya çıkarılmıştı. Açık artırmanın kazananı, tweet için neredeyse 3 milyon dolar ödeyen Bridge Oracle isimli blockchain şirketinin CEO’su Sina Estavi oldu.

Dorsey ilk tweet’ini kısa bir süre önce açık artırmaya çıkarmış ve geliri Giving Directly Africa Response isimli yardım fonuna bağışlayacağını açıklamıştı. Dorsey, geçtiğimiz gün bu kuruluşa 50 Bitcoin bağışladığını duyurdu. Bu fon, koronavirüs salgınından etkilenenlere de yardım ediyor.

Açık artırmanın yapıldığı Valuables platformunun açıklamasında, satışın atılan ilk tweet’in Twitter’daki durumunu değiştirmediği belirtildi. Açık artırmayı kazanan Sina Estavi, bu tweet’in Jack Dorsey tarafından imzalanan ve onaylanan dijital sertifikasına sahip olacak.

Twitter’ın ilk tweet’inin satışı, NFT formatının gördüğü ilgide yeni bir halka olarak değerlendirilebilir. Özellikle sanat eserlerine yeni bir dijital mecra sağlayan bu formatla satılan içerikler internette herkes tarafından özgürce görülmeye ve paylaşılmaya devam ediyor. Ancak “imzalanmış” orijinal versiyon sadece eserin sahibinde bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER