Teknoloji

Jack Dorsey’den Square ile ilgili Bitcoin madeni açıklaması

jack dorsey
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jack Dorsey, Square’in özelleştirilmiş işlemcisi ve açık kaynaklı yazılımı kullanarak kendi Bitcoin madencilik sistemini kurma fikrini değerlendirdiğini söylüyor. Dorsey, cuma günü bir Twitter ileti dizisinde “Square, dünya çapındaki bireyler ve işletmeler için özel silikon ve açık kaynağa dayalı bir Bitcoin madencilik sistemi kurmayı düşünüyor.” diye yazdı.

Böyle bir projenin, Bitcoin donanım cüzdanı Square’in bu yazın başlarında üzerinde çalışmaya başlamasıyla benzer bir yaklaşımı izleyeceğini de sözlerine ekledi. Ancak ödeme şirketi için bir madencilik sistemi kurmak, sadece bir cüzdan oluşturmaktan çok daha karmaşık bir süreç olacaktır. Dorsey’in belirttiği gibi, özel çipler oluşturmak çok pahalı ve bu, Bitcoin’in büyük bir destekçisi olan ödeme şirketi için yeni bir alan olacak.

Dorsey, “Madenciliğin daha verimli olması gerekiyor.” diye yazdı. “Temiz ve verimli enerji kullanımına doğru ilerlemek, Bitcoin’in ekonomisi, etkisi ve ölçeklenebilirliği için harika. Enerji; silikon, yazılım ve entegrasyonda yenilik gerektiren sistem düzeyinde bir sorundur.”

Donanım cüzdanı planlarıyla ilgili daha önceki tweetlerinde olduğu gibi, Dorsey madencilik sisteminin gerçekte nasıl çalışacağı hakkında pek fazla ayrıntı paylaşmadı. Ancak amacın madenciliği daha verimli ve daha fazla insan için erişilebilir hâle getirmek olacağını ve bunun da kripto para madenciliği ile ilgili en önemli iki sorunu çözebileceğini söyledi.

Bitcoin ile ilgili elektrik kullanımı son yıllarda rekor seviyelere ulaşarak, kripto para biriminin iklim değişikliği üzerindeki etkisiyle ilgili endişeleri büyük ölçüde artırdı. Madencilik, GPU’ların fiyatlarını ve kıtlığını da artırdı ve bu da ortalama kripto meraklılarının kendi başlarına madencilik yapmasını giderek zorlaştırdı.

Dorsey, “Bitcoin madenciliği, bir güç kaynağına bir teçhizat takmak kadar kolay olmalı.” dedi. Square’in bu projesinde başarıya ulaşıp ulaşmayacağını söylemek için şu an erken. Ayrıca Dorsey, şirketin bu projeyi üstlenmek için gereken derin teknik soruşturmayı başlatacağını ve bu arada fikir hakkında geri bildirim almayı umduğunu da söyledi.

İLGİLİ HABERLER