Teknoloji

Twitter CEO’sundan Facebook’un kripto parası Libra’ya sert eleştiri

jack dorsey

Twitter CEO’su Jack Dorsey, şirketinin New York’ta düzenlediği medya etkinliğinde Facebook‘un kripto para birimi Libra hakkında iddialı ifadeler kullandı. Dorsey, “Twitter günün birinde Libra’ya katılabilir mi?” sorusuna “Kesinlikle hayır” şeklinde yanıt verdi.

Twitter CEO’su, Facebook’un “finans sistemini demokratikleştirme” hedefi için bir kripto para birimine ihtiyacı olmadığını dile getirdi. Facebook’un hedefinin bir “pazarlama numarası” olup olmadığını bilmediğini söyleyen Dorsey, ne olursa olsun bunun için bir kripto paraya gerek olmadığını belirtti.

Dorsey, Libra hakkındaki sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu internette doğmuş bir açık internet standardı değil. Bir şirketin niyeti doğrultusunda ortaya çıkmış bir şey ve benim kişisel olarak inandıklarımla tutarlı değil. Şirketimin de böyle bir şeyi desteklemesini istemiyorum.”

Dorsey, bağımsız kripto paralar konusunda ise oldukça hevesli görünüyor. Twitter CEO’suna göre, kripto paralar yeni yeni gelişmekte olan uluslararası çevrimiçi topluluğun bir parçası. İnterneti her anlamda yeni kurulmakta olan bir devlete benzeten Dorsey, kripto paraların da bu devletin para birimi olduğunu dile getirdi.

Jack Dorsey Libra’ya şüpheyle bakan tek isim değil

Dorsey, Facebook’un kripto parası Libra’ya şüpheyle bakan tek isim değil. Son zamanlarda Libra’nın adının özellikle bu şüphelerle gündeme geldiğini söylemek de pek yanlış olmayacaktır. Mastercard, Visa ve Stripe gibi ödeme işlemcileri Libra Birliği’nin ilk toplantısına saatler kala, projeden desteklerini çekmişti. Bu da Libra’nın geleceğindeki belirsizliği biraz daha artırmıştı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise ABD Kongresi’nde Libra’nın amaçlarıyla ilgili olarak ifade vermişti. Kongre üyelerinin yoğun şüpheleriyle karşılaşan Zuckerberg, üyelerin Facebook ve Libra’yı birbirlerinden ayrı olarak değerlendirmeleri gerektiğini belirtmiş ve Facebook’un Libra Birliği’nde kısmi bir rol üstleneceğini dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER