Teknoloji

Jack Dorsey sosyal medya algoritmaları için mağaza oluşturmak istiyor

jack dorsey twitter

Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal medyanın geleceği konusunda radikal sayılabilecek bir fikri gündeme taşıdı. Dorsey, kullanıcıların kendi tavsiye algoritmalarını seçerek sosyal medya deneyimlerini şekillendirmelerini istiyor. Twitter CEO’su bunu şirket kontrolüne karşı daha adil ve doğru bir alternatif olarak sunuyor.

Dorsey, “merkezi olmayan sosyal ağ” vizyonuyla ilgili detayları Twitter’ın yatırımcı toplantısında paylaştı. Twitter CEO’su neden kendi şirketinin veya başka bir yapının kontrolünde olmayan bir sosyal ağ istediğini de anlattı. Dorsey, Twitter’ın daha geniş ölçekli bir konuşma külliyatına erişebileceğini ve böylelikle kullanıcılarına daha ilgi çekici içerikler önerebileceğine inanıyor.

Twitter’ın kullanıcılarına daha fazla seçim imkanı sağlayan özellikler sunmaktan dolayı heyecan duyduklarını söyleyen Dorsey, şu ifadeleri kullandı: “Uygulama mağazası tarzı bir sıralama algoritmaları görünümü düşünün. Bu da kullanıcılara en üst seviyede esneklik sağlayacak.”

Twitter kendi sıralama algoritmalarının yanı sıra insanlara diledikleri algoritmayı seçebilecekleri bir mağaza sunmayı da değerlendiriyor. “Bu bizim ev sahibi değil katılımcı olabileceğimiz bir yapı olabilir” diyen Dorsey, bunun platformların yanı sıra kullanıcılara da yardımcı olacağını savundu.

Twitter “merkezsiz bir sosyal ağ” olma yolundaki çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlamıştı. Jack Dorsey, “Bluesky” adını taşıyan projenin duyurusunu 2019’un aralık ayında yapmıştı. Proje müdürü almak için çalışmalarını sürdüren şirket, Bluesky’ın araştırma aşamasında olduğunu açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER