Teknoloji

Jabra Sport Pulse kulaklık doktorlar tarafından reçeteye yazılabilecek

jabra sport pulseGiyilebilir aksesuarlar, günümüzde teknoloji ve sağlık buluşmasının en kolay ulaşılabilir durakları arasında yer alıyor. Yeni Jabra Sport Pulse kablosuz kulaklık, bu buluşmanın etki alanını biraz daha genişletiyor. TrainerMD tarafından geliştirilen 360 Health Program’ın bir parçası olan Sport Pulse, doktorlar tarafından hastanın fitness ve beslenme alışkanlıklarını takip etmek için reçeteye yazılabilecek.

Spor hocaları da öğrencilerine bu kulaklığı tavsiye edebilecek. Jabra’dan yapılan açıklamada, ilk kez bir giyilebilir ürünün obezite, şeker hastalığı ve kanserle mücadele için başlatılan bir reçete programına dahil edildiği belirtildi.

Jabra Sport Pulse VO2 Max seviyesini ölçebiliyor

Sport Pulse kulaklıklar, hem VO2 Max seviyelerini takip ediyor hem de kulak içinden kalp atış hızı ölçüyor. VO2 Max ölçüm yeteneği, yeni Sport Pulse’ın ön plana çıkan satış noktası olma özelliğini taşıyor. Toplanan veriler ise Trainer MD gösterge ekranına yönlendiriliyor. Doktorlar, hemşireler ve spor hocaları böylelikle nabız, yakılan kalori ve hız gibi bilgileri gerçek zamanlı olarak görebiliyor.

Toplanan veriler, tıp profesyonelleri tarafından uzun vadeli öneriler sunulması için kullanılabiliyor. Henüz ön kayıtları toplayan 360 Health Program, sonbahar itibarıyla hayata geçecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER