Teknoloji

Jabra Halo Smart telefon konuşmalarında da yüksek ses kalitesi vadediyor

jabra halo smartBoyuna asılabilen kulaklıkları günümüzde araç kullanan veya toplu taşımayla bir yerlere giden pek çok kişide görmek mümkün. Çoğunluk bu kulaklıkları eller serbest biçimde telefon görüşmesi yapmak için kullansa da, şirketlerin ürettiği modellerde müzik dinleme deneyimi ön plana çıkıyor. Jabra yeni kablosuz kulaklığında hem müzik dinlerken hem de telefonla konuşurken yüksek ses kalitesi vadediyor.

Jabra Halo Smart adını taşıyan kablosuz kulaklık, görüntüsü itibarıyla boyuna asılabilen diğer kulaklıklarla aynı yerde duruyor. Sol ve sağ kulaklık topuzları, boynun etrafından geçen bir yakayla birbirlerine bağlanıyor ve kulaklık ile telefon arasındaki iletişim Bluetooth aracılığıyla sağlanıyor. Jabra, boyundan geçen şeridin batarya için gerekli alanı sağladığını ve pille kullanıcıların 15 saat müzik dinleyebileceğini ya da 17 saat boyunca telefonla konuşabileceğini belirtiyor. Kulaklık topuzlarında 10 mm.’lik sürücüler bulunuyor.

Boyundan geçen şerit çağrı geldiği zaman titriyor ve kullanıcılar diledikleri takdirde telefon görüşmesi yaparken kulaklığı ayırıp sadece bir topuzdan faydalanabiliyor. Entegre rüzgar sesi koruma özelliği sayesinde karşı tarafın konuşurken rüzgar gürültüsü duyması engellenebiliyor. Kulaklıkta bulunan özel buton ise Siri veya Google Now’ı aktive etmek için kullanılabiliyor. Kulaklık Android telefonlarda takvim, e-posta veya sosyal bildirimlerin sesli okunmasında da kullanılabiliyor.

Jabra Halo Smart gümüş ve siyah olmak üzere iki renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. Gümüş renkli model haziran ayı sona ermeden Best Buy’da satışa sunulacak. Siyah renkli model ise temmuz ayından itibaren Jabra’nın internet sitesinde satılacak. Kulaklığın ABD’deki fiyat etiketinde ise 79.99 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER