Manşetler

İzleyin: iOS 7 için hazırlanmış ilginç bir konsept videosu

Apple’ın iOS 7’de yapacağı değişiklikler konusunda farklı iddialar ortaya atılıyor. Bazıları mobil işletim sistemi üzerinde dramatik değişikliklerin yapılacağını söylerken bazıları da Jonathan Ive liderliğindeki ekibin, iOS’in kullanıcı arayüzüne alışan kitlenin yadırgamaması için, değişiklikler konusunda biraz daha muhafazakâr bir tavır takındığını öne sürüyor. İlk iddiayı savunanlar, Apple yöneticilerinin yanlarında taşıdığı ve yeni sürümü içeren cihaz özel bir polarize filtre içeriyor, böylelikle ekrana bakan kişinin yanındaki meraklı gözlerin ekranda neler olduğunu görmesinin önüne geçiliyor.

ios-7-konsept-video

Cupertino’dakiler iOS 7’yi hazırlayadursun, F.Bianco adlı bir tasarımcı iOS 7 ile ilgili olarak kurduğu hayalleri ve taşıdığı beklentileri bilgisayar ortamına dökmüş ve ortaya güzel bir konsept videosu çıkarmış. Gerçekten de videoyu izlerken birkaç kez “keşke bu özellik de olsa” diye düşünmekten kendimizi alamadık. İşlevleri genişletilmiş kilit ekranı Wi-Fi, Bluetooth gibi kablosuz işlevler hızlı bir şekilde kapatıp açmayı sağlarken tasarımcının bileşenler olayına yaklaşımı da bir hayli ilginç. Umarız Apple’daki yöneticilerin ve mühendislerin de kafalarında bu tarz fikirler uçuşuyordur.

Apple’ın iOS 7 ile ilgili detayları önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek geleneksel WWDC 2013 yazılımcı konferansında açıklaması bekleniyor.

İlgili >> TUAW, YouTube

İLGİLİ HABERLER