Teknoloji

iWork for iCloud için herkese açık beta süreci başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz ay WWDC’de duyurusunu yaptığı bulut tabanlı ofis paketi iWork for iCloud yalnızca geliştiricilere özel kapalı beta sürecinin ardından herkese açık beta aşamasına geçiş yaptı. Resmi lansmanın öncesindeki önemli adımlardan bir tanesi olan herkese açık beta süreci boyunca davetiye için daha önceden kayıt yaptırmış olan kullanıcılara iCloud için iWork paketini kullanma fırsatı sunulacak. Beta kullanıcılarının verdiği geri bildirimlere göre serviste düzenlemeler yapılacak.

apple-iwork-icloud-200713

Google Drive ve Microsoft Office 365’e Apple’ın cevabı niteliği taşıyan iWork for iCloud paketi içinde metin oluşturma, hesaplama tablosu oluşturma ve Power-Point benzeri sunumlar hazırlama imkanı sunan Pages, Numbers ve Keynote ofis uygulamalarının bulut tabanlı versiyonları bulunuyor. Kullanıcılar Safari, Chrome, Internet Explorer gibi farklı internet tarayıcıları aracılığıyla bu bulut tabanlı yazılımları kullanabilecek.

Davet almış kullanıcıların yapmaları gereken tek şey herhangi bir bilgisayardan iCloud hesaplarına giriş yapmak, sonrasında da Pages, Numbers veya Keynote uygulamalarından birini seçerek uygun dokümanı oluşturmaya başlamak. Burada kaydettiğiniz doküman buluta kaydedildiği için başka bir bilgisayardan da kolaylıkla ulaşmanız mümkün oluyor. iCloud için iWork servisini Mac veya Windows PC üzerinden kullanma imkanı sunulurken mobil cihazların da destek kapsamında olduğu belirtiliyor.

iWork for iCloud servisi Google Drive’ın aksine dokümanları diğer iCloud kullanıcılarıyla paylaşma imkanı sunmuyor. Ancak bu durum ilerleyen zamanlarda değişiklik gösterebilir.

Zaten Apple’ın iWork for iCloud’u Google Drive veya Office 365 gibi servislerin karşısına gerçek bir rakip olarak sürmesi için daha yapması gereken çok şey bulunuyor, şirket de bunu biliyor. Aralarında doküman yazdırma yeteneğinin de bulunduğu çeşitli özelliklerin gelecekte eklenmesi planlanıyor.

İlgili >> iWork for iCloud beta

İLGİLİ HABERLER