Teknoloji

iWatch ve 5.5 inç iPhone 6’nın ekranında safir cam kullanılabilir

iwatch-taslak-180614

Apple’ın iPhone 6 ve akıllı saati iWatch’u ekim ayında satışa sunacağına dair dedikodular yeniden ortaya çıkarken, ekranlarda kullanılacak camlarla ilgili olarak da yeni bilgiler sızıyor. Tayvan’daki tedarik zincirlerinden gelen bilgilere göre, iPhone 6, daha önce iddia edildiği gibi 4.7 ve 5.5 inç olmak üzere iki farklı ekran seçeneğiyle gelecek. Ancak iki model arasındaki tek fark ekran boyutu olmayacak.

Tedarikçiler 4.7 inç’lik iPhone 6’da Corning tarafından üretilen Gorilla Cam 3’ün kullanılacağını, 5.5 inç’lik modeldeyse süper güçlü safir camın tercih edileceğini öne sürdü. Çizilecek daha fazla alanı bulunan büyük ekranlı iPhone 6 dışında etrafa çarpma riski bulunan iWatch’ta da safir camın kullanılacağı iddialar arasında yer alıyor.

Aynı kaynaklar iWatch’un yurt dışında 349 dolardan satışa sunulacağını belirtirken, tedarikçilerden birinin iWatch için daha fazla koruma vadeden gümüş bir nano kaplama geliştirdiği ifade edildi.Apple’ın mutat duyuru alışkanlıkları ışığında iPhone ve iWatch’un eylül ayında duyurulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER