Teknoloji

Ivy Bridge mimarisi Intel’in uygun fiyatlı Celeron ve Pentium işlemcilerine geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in Ivy Bridge tabanlı yongalarının Windows tabletlerden küçük boyutlu masaüstü sistemlere girişinin üzerinden uzun zaman geçmesinin ardından yonga üreticisi bu mimariyi makul fiyatlı işlemci serisine nihayet getirdi. CPU World tarafından verilen habere göre yonga devi üç farklı Celeron, dört farklı Pentium ve yeni Core i3-3210 işlemciler için fiyat ve teknik özellikleri açıkladı. Her bir işlemci bugün itibariyle küresel pazarda dağıtıma sunuluyor.

intel-ivy-bridge-220113

Celeron işlemcilerin her biri 2 MB L3 ön bellek, HD Graphics grafik işlemcisi ve 2.3 GHz ila 2.7 GHz arasında değişen saat frekansına sahip. Pentium işlemciler ise 3 MB L3 ön bellek, HD Graphics ve 2.5 GHz ila 3.2 GHz arasında değişen saat frekanslarında çalışan seçeneklerle biraz daha üst konumda bulunuyor. Son olarak 3.2 GHz saat frekansına sahip Core i3 işlemci de 3 MB L3 ön bellek ve HD 2500 Graphics grafik işlemciyle dikkat çekiyor.

Tüm Celeron ve Pentium modellerinin her biri iki çekirdek ve iki veri yoluyla geliyor; Core i3 işlemcide ise Hyperthreading katkılarıyla dörde kadar veri yolu bulunuyor. Her işlemci mevcut Socket 1155 ana kartlarıyla uyumlu. En ucuz Celeron işlemcinin yurtdışı satış fiyatı 42 dolardan başlıyor. Listenin tepesinde bulunan Core i3 yongaysa 117 dolarlık fiyat etiketine sahip. Haswell işlemcilerin ufukta görünmesiyle birlikte Ivy Bridge’in en güncel mimari olma özelliği elinden alınıyor. Ancak bu durum makul fiyatlı işlemcileri en azından birkaç ay etkilemeyecek gibi görünüyor.

İlgili >> CPU World

İLGİLİ HABERLER