Teknoloji

Ivy Bridge işlemcili Sony VAIO S ve VAIO Z tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in Ivy Bridge işlemcileriyle güncellenen son ürünler Sony’nin VAIO S ve VAIO Z serisi dizüstü bilgisayarları oldu. 13 ve 15 inç’lik boyutlara sahip olan S serisinde 15 inç’lik modelde 1080p IPS ekran ve 1 TB’lık depolama alanı bulunuyor.

15 inç’lik VAIO s ve VAIO Z’de Intel Core i7-3612QM işlemci ve 8 GB RAM yer alıyor. VAIO S serisi modeller alüminyum ve magnezyum kasa seçenekleriyle gelirken optik sürücü hem DVD hem de Blu-ray oynatma imkanı sunuyor. Intel’in entegre HD 4000 GPU’sunun yanı sıra NVIDIA’nın GT 640M grafik işlemcisi de yer alıyor. Bluetooth 4.0, Wi-Fi b/g/n, iki adet USB 3.0 portu ve HDMI çıkışı VAIO S serisinin diğer özellikleri arasında bulunurken Sony’nin sunacağı opsiyonel plaka batarya sayesinde pilde çalışma ömrü 14 saate kadar çıkıyor.

13.1 inç’lik VAIO Z’de 1 TB HDD yerine 256 GB SSD yer alırken konfigürasyona göre 3G veya LTE mobil geniş bant bağlantı destekleri de sunuluyor. Sandy Bridge işlemcili modeller gibi Power Media Dock aygıtıyla da kullanılabilen VAIO Z’de AMD Radeon HD 7670M grafik işlemcisi, Blu-ray sürücü ve ek USB 3.0 portları bulunuyor.

Sony’nin bu yeni dizüstü bilgisayarlarının ne zaman piyasaya çıkacağı veya ne kadara satılacağı şu an için belli değil. Fiyat olarak tahminde bulunacak olursak en ucuzu 13 inç VAIO S olacaktır, orası kesin.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER