Eğlence

iTunes’ta DRM korumasız şarkılar satılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoblog.com – iTunes’ta yer alan farklı stüdyolara ait şarkılar DRM korumasız seçeneği ile de satılmaya başlandı. Bu durum Apple’ın müzik stüdyolarıyla yaptığı DRM’siz bedava şarkı pazarlığını doğrulayan bir kanıt sayılabilir.

Macrumors.com sitesinin forumunda yazan Doodledoo rumuzlu kullanıcı olayı yakından incelemiş ve iTunes Plus projesi içerisinde olan Warner ve Sony gibi stüdyoların bazı şarkılarının DRMsiz satıldığına rastlamış. Apple DRMsiz iTunes Plus formatını EMI’in desteğiyle başlatmıştı, ancak en son gelen dedikodulara göre Warner, Sony, Universal gibi diğer müzik stüdyolarını da iTunes Plus’a dahil etmek için çalışıyor.

Son olarak, uzun bir süredir söylentileri dolaşan iTunes’ta Beatles bölümünün açılması ile ilgili Paul McCartney bir açıklama yapmış ve iTunes pazarlıklarının durduğunu söylemiş. Ancak McCartney bu işin eninde sonunda gerçekleşeceğine inanıyor.

Beatles/Apple Corps ile Apple uzunca bir süredir “Apple” isminin kullanılması konusunda ihtilaflı durumundaydı. Ancak bu anlaşmazlık 2007 yılında “Apple” adı ile ilgili ticari markaların haklarının tamamen Apple şirketine verilmesiyle çözülmüştü.

İLGİLİ HABERLER