Teknoloji

iTunes Radio’nun reklam gösterim politikası netleşiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz haziran ayında WWDC’de duyurduğu yeniliklerden biri olan iTunes Radio eylül ayında kullanıcılara sunulacak. Şirket şimdiye kadar ücretsiz olarak kullanılacak bu serviste reklamların hangi sıklıkla yayınlanacağını açıklamamıştı. AdAge bu konuyla ilgili detaylara erişmiş.

itunes-radio-twitter-110613

AdAge tarafından verilen bilgilere göre ABD’de yaklaşık 25 dolar, Türkiye’de ise yaklaşık 40 TL karşılığında kullanılabilen iTunes Match’e abone olmayan kullanıcılar her 15 dakikada bir sesli reklam duyacak. Ayrıca her bir saat içine bir adet görüntülü reklam da iTunes Radio kullanıcılarına gösterilecek.

Apple iTunes Radio ile birlikte yurt dışında giderek daha da popülerleşen Pandora, Spotify, Last.fm gibi radyolara rakip olmayı amaçlıyor. iTunes Radio’nun Apple’ın iAd adlı reklam platformunun kullanımını da artırması bekleniyor. 2010’dan beri faaliyette olan iAd, iOS App Store üzerinden dağıtılan uygulamalar üzerinde reklamların satılmasını sağlayan bir sistem olacak şekilde tasarlanmıştı. Ancak bu reklam sistemi Google’ın benzer servisi olan AdMob kadar yaygınlaşamamıştı. Apple’ın çeşitli iAd müşterilerinin reklam gösterimi için iTunes Radio’yu kullanacağı ve bu sayede platformun da reklamının dolaylı olarak yapacağı söyleniyor.

AdAge’in belirttiğine göre McDonald’s, Nissan, Pepsi ve Procter & Gamble gibi şirketler iTunes Radio faaliyete geçtikten sonra reklam veren şirketler arasında olacak. Apple’ın programı 2014’te daha fazla reklamcıya açması bekleniyor.

Apple, AdAge tarafından dile getirilen bu iddialarla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

iTunes Radio sonbaharda ilk olarak ABD’de kullanıma sunulacak. Diğer ülkelerde ise ilerleyen zamanlarda faaliyete geçirilecek. iTunes Radio’nun Türkiye’de kullanıma sunulması da, reklam ayarlaması nedeniyle biraz gecikecek gibi görünüyor. Ancak belki iTunes Match aboneleri, reklam gösteriminin söz konusu olmaması ve baştan ödeme yapılması sayesinde iTunes Radio servisini kullanmaya başlayabilir.

İlgili >> AdAge

İLGİLİ HABERLER