EğlenceManşetler

iTunes müzik mağazası Türkiye’ye açıldı

Uzun zamandır beklenen iTunes müzik mağazası nihayet Türkiye’de. Özellikle son birkaç aydır geleceğine dair dedikoduların şiddeti bir hayli artmıştı ve sonunda yıl bitmeden Türkiye’deki iTunes kullanıcıları Apple’ın yasal müzik mağazasıyla tanıştı. iPhoneTurkey.biz’in de belirttiğine göre Apple’ın düzenleyeceği bir etkinlikle sadece Rusya’ya özel iTunes müzik mağazasının açılışını duyurması bekleniyordu. Ancak Putin’in Türkiye’yi ekonomi odaklı konular nedeniyle ziyaretinden etkilenmiş midir bilinmez, Türkiye’deki kullanıcılar da App Store Türkiye şubesine kayıtlı hesapları üzerinden şarkı indirme imkanına kavuştu.

Artık yıllardır iOS cihazlarında, Mac ve Windows’taki iTunes yazılımlarında pek işe yaramayan iTunes Mağaza bölümü daha fazla işlev kazanmış olacak. iTunes uygulamasını iPad mini üzerinden açtığımzda karşımıza en çok indirilen şarkılar ve albümler çıktı. Listeyi Orhan Gencebay’ın şarkılarından oluşan Bir Ömür albümünden şarkıların işgal etmesi dikkat çekici. Gördüğümüz kadarıyla yerli şarkılar 89 kuruş, yabancı şarkılar ise 1.29 TL’lik fiyat etiketiyle satılıyor. Albümlerin fiyatları da 5.34 TL, 8.99 TL, 14.99 TL gibi farklı fiyatlara sahip; yerli albümler genellikle 8.99 TL’lik fiyat etiketiyle satılıyor.

iTunes müzik mağazası üzerinden şarkı indirmek için Apple hesabınıza kayıtlı bir kredi kartı bilginizin olması gerekiyor. İlk kez mağazadan şarkı indirirken onay işlemini uygulamanız gerek. Bunun için kayıtlı kredi kartınızın üç haneli güvenlik numarasını girmeniz isteniyor. Sonrasında da şartnameye onay vermeniz gerekmekte. Tüm bu işlemlerin ardından ilk şarkınızı iOS cihazınıza veya bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Bu arada bir Apple hesabını aynı anda birden fazla iOS cihazında kullanıyorsanız, Otomatik İndirmeler özelliğini açarak aynı şarkının diğer cihaz veya cihazlarınıza da inmesini sağlayabilirsiniz. Siz bir cihazda ilk şarkıyı indirirken hesaba bağlı diğer cihazlarda da ilgili bildirim görünüyor.

İLGİLİ HABERLER