Teknoloji

iTunes mobil ödeme seçeneği Türkiye’de de kullanılmaya başlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

itunes mobil ödemeApple iTunes mobil ödeme seçeneğini Türkiye ve Fransa’da da kullanıma sundu. Güncellenen destek dokümanına göre, söz konusu özellik Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya, İsviçre, İtalya, Norveç, Rusya, Singapur, Suudi Arabistan, Tayvan gibi mevcut ülkelerden sonra Türkiye’ye de gelmiş oldu.

Bu ödeme yöntemi sayesinde müşteriler iTunes içerikleri, App Store uygulamaları, Apple Music abonelikleri için gerekli olan ödemeleri yaparken kredi kartı, banka kartı veya banka hesabına ihtiyaç duymuyor. Bunun yerine yapılan satın almalar müşterilerin telefon faturalarına yansıtılıyor, ödemeler de fatura ödemesiyle birlikte gerçekleştirilmiş oluyor.

iTunes mobil ödeme şu an için sadece Turkcell abonelerine açık

Söz konusu mobil ödeme seçeneğinin Türkiye’de şu anda Paycell tarafından sunulduğu belirtiliyor. Paycell, Turkcell’in mobil ödeme çözümleri şirketi, bununla birlikte tüm mobil operatörlerin kullanımına açık olan bir hizmet. Ne var ki, mobil ödeme seçeneğinin sadece Turkcell abonelerine açık olduğu belirtiliyor.

itunes mobil ödeme

Apple’ın bu sayfada yer alan destek dokümanında mobil ödeme yönteminin iPhone, iPad, iPod touch, Mac veya PC’de nasıl kurulacağı anlatılıyor.

İLGİLİ HABERLER