EğlenceManşetler

iTunes Match yıllık 39,99 TL’lik ücret karşılığında Türkiye’de (güncellendi)

Apple’ın geçen yıl yurt dışında faaliyete geçirmiş olduğu iTunes Match servisi, iTunes kullanıcılarının bilgisayarlarındaki müzik kütüphanelerinde yer alan şarkılara her yerden erişmesine imkan tanıyor. Kullanıcının müzik kütüphanesinde bulunan tüm şarkılar taranıyor ve iTunes sunucularında varolduğu saptanan şarkıların 256 kpbs’lik yüksek kaliteli versiyonlarından oluşan bir ayna niteliğindeki müzik kütüphanesi iTunes sunucularında oluşturuluyor. Üstelik iTunes arşivinde varolmayan şarkılar da kullanıcının bilgisayarından yüklenebiliyor.

Söz konusu iTunes Match özelliği iTunes mağazasının Türkiye’ye açılmasıyla birlikte buradan da erişilebilir hâle geldi. Müzik kütüphanesindeki şarkıları gittiği her yere taşımak isteyen, bunları aynı iTunes hesabına bağlı 5 farklı masaüstü bilgisayardan veya yine belirli bir sayıdaki iOS cihazları üzerinden dinlemek isteyen kullanıcılar yıllık 39,99 TL’lik ücret karşılığında iTunes Match servisinden yararlanabilir.

iTunes Match servisine aboneliği gerçekleştirdik, ancak şu anda sonraki adımlarda hata alıyoruz. Tahmin ediyoruz ki, şu anda servis yeni yeni faaliyete geçtiği için her şey tam anlamıyla düzene oturtulmuş değil, bu nedenle şimdilik biraz beklemekte fayda var. İlerleyen saatlerde durumu tekrar kontrol edip bu yazıyı da ona göre güncelleyeceğiz.

Güncelleme: Birkaç saat sonra yaptığımız kontrolde daha önce karşımıza çıkan “yeniden giriş yapın” şeklindeki hatayla karşılaşmadık. Daha önce satın aldığımız iTunes Match üyeliği altına bilgisayarımızı ekledikten sonra iTunes Match iTunes arşivimiz hakkında bilgileri toplamaya başladı. Bundan sonra müziklerimiz iTunes Mağaza’daki parçalarla eşleştirilecek, sonrasında da resimler ve kalan parçalar yüklenecek.

Öte yandan Bulut Tabanlı iTunes servisi sayesinde de bir iOS cihazı veya masaüstü bilgisayar üzerinden satın aldığınız şarkıyı aynı hesaba bağlı bir başka iOS cihazı veya bilgisayar üzerinden indirebilirsiniz. Arzu ettiğiniz takdirde Otomatik İndirmeler özelliğini etkin hâle getirerek satın aldığınız şarkıların tüm iOS cihazlarına otomatik olarak indirilmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bir cihazı bir iTunes Match hesabıyla ilişkilendirirseniz, o cihazı 90 gün boyunca farklı bir hesapla ilişkilendirmeniz mümkün olmuyor. Bu da başka bir hesap dahilindeki otomatik indirmelerden yararlanamayacağınız anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER