Manşetler

2013 Yılbaşı Hediye Rehberi: iTunes Hediye Kartı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu ayın başında iTunes Store film ve müzik mağazalarının açılmasıyla birlikte iTunes Hediye Kartlarını da Türkiye’de görmeye başladık. Henüz ne hediye alacağına karar vermemiş olanlar için bu hediye kartları güzel birer yeni yıl hediyesi olabilir. Ne de olsa iPhone, iPad veya iPod touch sahibi kullanıcı sayısı bir hayli fazla. Bunun dışında herhangi bir Mac veya PC sahibi olan kullanıcılar da bilgisayarlarında yüklü olan iTunes yazılımı üzerinden iTunes Store’a erişme ve bu mağazada bulunan müzik ve film gibi içeriklerden yararlanma fırsatına sahip.

Başta yetkili Apple satıcıları olmak üzere Avea İletişim Merkezleri ve zincir teknoloji mağazalarında iTunes Hediye Kartlarını bulmanız mümkün. 25 ve 50 TL’lik iki farklı hediye kartı satılıyor. Hediye kartı satın almak istediğinizi mağaza görevlisine belirttiğinizde sizin için hazırlanmış özel bir kod numarasını içeren kağıdı kartın içine iliştiriyor. Hediye ettiğiniz kişi de bu kağıt üzerinde yer alan kodu iTunes Store içinde yer alan “Kodu kullan” bölümünü kullanarak Apple hesabına işliyor. Daha sonra hesabına eklenen parayı müzik veya film indirme, film kiralama veya mobil uygulama yükleme işlemleri için kullanabiliyor.

Eğer bir iTunes Hediye Kartı satın almak için mağazaya gidecek fırsatınız yoksa iOS cihazınız veya iTunes yüklü bilgisayarınız üzerinden de iTunes Hediye Sertifikası oluşturup bunu arkadaşınıza hediye etmeniz mümkün. Tabii, bunun için sahip olduğunuz Apple hesabı altına kayıtlı bir kredi kartının bulunması gerekiyor.

Bilgisayarınızda yüklü bulunan iTunes 11 üzerinden iTunes Store portalını açın, ana sayfanın sağında yer alan bağlantılar içerisinde yer alan “iTunes Hediyeleri Satın Al” bağlantısına tıklayın. Benzer şekilde iOS cihazınızda yüklü bulunan iTunes uygulamasını açtığınızda Müzik sekmesinin en altında “Kodu kullan” ve “Hediye gönder” bağlantıları göreceksiniz. “Hediye Gönder” bağlantısına dokunun.

Açılan Hediye Sertifikaları sayfası altında çeşitli hediye gönderme seçenekleri göreceksiniz. Hediye sertifikasını e-posta ile arkadaşınıza gönderebileceğiniz gibi kendi hediye kartınızı da bilgisayarınıza bağlı bulunan yazıcı aracılığıyla yazıdrabilirsiniz. Yine aynı sayfa üzerinden müzik, uygulama ve film de hediye edebilirsiniz. Biz bu yazıda e-posta ile hediye gönderimini anlatıyoruz.

Açılan sayfada yer alan bölümleri doldurun. Özellikle alıcı e-posta adresini doğru şekilde girdiğinize emin olun ki, daha sonra hediyeniz yanlış kişiye gitmiş olmasın. Hediyenize bir mesaj da iliştirebilir, böylelikle hediyeyi daha da anlamlı hâle getirebilirsiniz. 15-200 TL arasında hediye gönderiminde bulunmak mümkün. Masaüstü sayfada yer alan açılır menüde 15, 25, 50, 100 ve 200 TL’lik seçenekler yer alırken, iOS uygulaması üzerindeki sayfada Diğer alanı üzerine istediğiniz hediye miktarı yazmanız mümkün. Tüm bilgileri girdikten ve hediye tutarını belirledikten sonra hediye gönderimi için uygun zamanı da belirleyin. Hemen gönderim yapabileceğiniz gibi, hediye e-postasının gönderilmesini istediğiniz zamanı da belirleyebilirsiniz.

Göndereceğiniz hediye sertifikası e-postasının tasarımını Apple’ın size sunduğu dört farklı seçenekten bir tanesi olacak şekilde belirleyerek hediyenizi daha güzel hâle getirebilirsiniz.

Hediye sertifikasını e-posta ile göndermeden hemen önce son bir onay sayfası karşınıza çıkacak. Hediye gönderiminde bulunmadan önce tüm bilgileri doğru girip girmediğinizden emin olun, sonrasında sağ üst köşede yer alan “Hediyeyi satın al” butona dokunun. Hediyeniz istediğiniz zamanda gönderilecek şekilde başarıyla oluşturuldu.

İLGİLİ HABERLER