Teknoloji

iTunes güncellemesi kasım ayına ertelendi

Geçtiğimiz ay Apple’ın iTunes için büyük bir güncelleme hazırladığına dair haberler ortaya çıkmıştı. Güncellemenin ekim içinde geleceği düşünülse de, ekim ayının son günü itibariyle söz konusu güncellemenin halen yayınlanmaması Apple’ın güncellemeyi kasım ayına sarkıttığını işaret ediyordu. Apple da yaptığı açıklama ile haberleri doğruladı ve iTunes güncellemesinin kasım ayı sona ermeden yayınlanacağını duyurdu.

Ertelemeyi Apple adına AllThingsD’ye doğrulayan Tom Neumayr, ertelemenin nedenine ilişkin bilgi vermedi. Neumayr yeni iTunes’un hazırlanmasının beklenenden uzun sürdüğünü ve her şeyi tam anlamıyla hazır hale getirmek için biraz daha zamana ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Neumayr daha basit ve temiz bir arayüz ile iCloud entegrasyonu sunan yeni iTunes’u kasım sona ermeden yayınlayacaklarını sözlerine ekledi.

Neumayr’ın açıklamasında belirtmediği gecikme nedenine ilişkin olarak AllThingsD bazı olasılıkları sıraladı. Bu olasılıklar arasında Apple’ın yönetim katında yaşananlar ilk sırayı alıyor. Ancak şirketin iTunes güncellemeleri konusunda çok da dakik olmadığı göz önüne alındığında yaşananların bu ertelemede etkisi olmayabileceği de akıllara geliyor. iCloud entegrasyonu ve yenilenmiş arayüzü ile gelecek yeni iTunes’un kesin yayınlanma tarihine ilişkin bir öngörüde bulunmak şimdilik zor gözüküyor.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER