Teknoloji

iTunes güncellemesi Fotoğraflar için daha iyi destek getiriyor

itunes-100415

Apple, OS X’te varsayılan fotoğraf uygulaması olarak iPhoto yerine Fotoğraflar uygulamasını kullanmaya başlamış ve Fotoğraflar uygulaması selefine kıyasla daha sade ve hızlı yapısıyla dikkat çekmişti.

Görünen o ki; Apple, Fotoğraflar uygulamasıyla elde ettiği avantajları başka alanlarda kullanma konusunda da oldukça hızlı davranacak. Fotoğraflar uygulamasının tüm OS X kullanıcılarına dağıtımına başlanmasıyla birlikte iTunes’u da güncelleyen şirket, Fotoğraflar uygulamasındaki fotoğrafların tüm cihazlarda eş zamanlanmasını kolaylaştırıyor.

Fotoğraflar uygulaması eksenindeki değişikliklere ek olarak, iTunes güncellemesi ile birlikte şarkıların “Bilgi Ver” ekranında da bazı değişikliklere gidiliyor. Güncellemenin değişim kayıtlarında bahsedilen bu değişikliklerin ne olduğu henüz bilinmiyor. Akıllara Apple’ın çevrim içi müzik servisi için bazı yenilikler yapmış olma ihtimali gelse de, henüz bu ihtimali destekleyecek bir bulguya rastlanmış değil.

Tüm Apple cihazlarında iPhoto’nun yerini alan Fotoğraflar, şirketin birincil fotoğraf yönetim ve düzenleme uygulaması olacak. iPhoto’nun OS X’teki varlığı devam etse de, Photos temiz arayüzü ve kolay kullanımıyla daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

İLGİLİ HABERLER