EğlenceManşetler

iTunes film mağazası Türkiye’de faaliyete geçti, Apple TV artık daha çok işe yarayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple sadece iTunes müzik mağazasını Türkiye’den erişime açmakla kalmadı, film mağazasını da Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sundu. Kullanıcılar iTunes film mağazası altında sunulan yerli ve yabancı filmleri ister satın alma ister belirli bir süre izlenebilir olacak şekilde kiralama fırsatına sahip olacak. Film arşivine baktığımızda filmlerin yerli ve yabancı oluşuna, öte yandan zamana göre farklı şekillerde fiyatlandığı görülüyor.

Mağazanın açılışı daha yeniyken Cem Yılmaz’ın AROG filminin en popüler film listesinde tek başına yer aldığı görülüyor. Bu filmin satın alma fiyatı 7.99 TL iken 2.99 TL’ye de filmi kiralamak mümkün. Marvel’ın Yenilmezler filmiyse HD versiyon için  18.99 TL’lik satın alma ve 4.99 TL’lik kiralama, SD versiyon içinse 12.99 TL satın alma ve 3.99 TL kiralama fiyatına sahip. Bunun yanı sıra iTunes film mağazasında son yıllarda vizyona girmiş Türk filmlerine ve birkaç Yeşilçam filmine rastlamak mümkün. Zaman geçtikçe buradaki film sayısının artacağı da bir gerçek. Bu arada filmlerin standart çözünürlüklü versiyonlarının bile ortalama büyüklüğünün 1 GB’nin üzerinde olması dikkat çekici. Doğal olarak iTunes üzerinden film satın alacak veya kiralayacak olanların kotasız bir internet bağlantı paketine sahip olmasında fayda var gibi görünüyor.

iTunes film mağazasının açılmasının ardından Apple’ın Türkiye’de piyasaya sürmediği Apple TV set üstü cihazının da buralarda daha popüler hâle gelmesi muhtemel. Ne de olsa satın alınan veya kiralanan filmler bu cihaz sayesinde izlenebilir. Test merkezimizdeki Apple TV’ler üzerinden bir deneme yaptık ve Türkiye hesabımızla bağlanmaya çalıştık. İkinci nesil, 720p destekli Apple TV ile Türkiye mağazasına erişim fırsatı bulamazken, üçüncü nesil Apple TV’de başlangıçta ülkeler listesinde yer almayan Türkiye’nin biz Türkiye App Store’una kayıtlı hesap bilgilerini girdikten sonra bu listede göründüğünü fark ettik. Sonuç olarak App Store Türkiye film mağazasını Apple TV’den açmayı başardık ve burada şu an için yegane popüler içerik olan AROG’u görmeyi ve onun bir ön izlemesini yapmayı başardık. Tahmin ediyoruz ki, geçiş çalışmaları tamamlandığında Apple TV tarafında da tüm içerikler görünür olacaktır.

 

İLGİLİ HABERLER