Eğlence

iTunes Extras yenilendi, Apple TV’ye açıldı

itunes-extras-110714

Apple’ın iTunes Extras özelliği şimdiye kadar oldukça sınırlı bir kapsamla ilerliyordu, ancak bu durum değişmek üzere. Daha önce sadece masaüstü bilgisayar üzerinden iTunes kullananlar Apple’ın mağazasından satılan filmlerle birlikte sunulan yapım safhasına ait fotoğraflar, silinen sahneler gibi ekstralara erişebiliyordu.

Yeni dağıtıma çıkan iTunes 11.3 güncellemesi ve Apple TV 6.2 sürümüyle birlikte iTunes Extras satın alınan herhangi bir HD filmle birlikte sunulacak. Ayrıca Apple film stüdyolarına istedikleri zaman ek içerik ekleme izni de veriyor. Ekstralar için herhangi bir ücret de istenmiyor.

iTunes Extras erişimine sahip olmayan Apple cihazları olarak sadece iOS cihazları kalacak, ancak bu durum da iOS 8 ile birlikte değişecek. Geçtiğimiz ay Apple’ın düzenlediği geleneksel geliştirici konferansında tanıtılan güncelleme sonbaharda, muhtemelen iPhone’un yeni versiyonu veya versiyonlarıyla birlikte çıktığında, iOS cihazları da iTunes ekstralarına erişebilecek.

2009 sonlarından beri kullanılabilir olan iTunes Extras, iTunes 9’un bir parçası olarak tanılmıştı; DVD ve Blu-ray filmlerle birlikte sunulan bonus içeriklere rakip olarak çıkmıştı. Şirket 2008 yılından itibaren filmleri DVD’leriyle aynı gün çıkarmaya başlamıştı; şimdiyse gişe yapan bazı filmleri DVD’lerinden de daha önce çıkararak, kullanıcılara birden fazla iOS cihazı veya bilgisayar üzerinden indirme veya doğrudan izleme fırsatı vererek avantaj sağlamaya çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER