Teknoloji

iTunes Connect 3.2.1 sürümüne izlemeyi kolaylaştırıcı özellikler

itunes connect

itunes connectApple iTunes Connect iOS uygulaması için yeni bir versiyon yayınladı. Söz konusu sürüm geçtiğimiz hafta düzenlenen WWDC 2016 konferansı kapsamında gerçekleştirilen ve iTunes Connect geliştirici portalının yeni özelliklerinin tanıtıldığı oturum sırasında dağıtıma çıktı.

Apple, uygulamaların gözden geçirilme süresinin önemli oranda aşağı çekildiğine dikkat çekti, ayrıca App Store politikaları üzerindeki değişikliklere de kısaca değindi. Apple son zamanlarda yönergelerini tamamen yenileyerek daha kolay anlaşılabilir bir dille ve baştan sona iyileştirilmiş bir deneyimle birlikte sunuyor.

Yeni iTunes Connect’i gösteren Apple, portalın daha hızlı işlemesi için sıkı şekilde çalıştığının altını çiziyor. Daha önceleri önemli oranda aşağı çektiğini söylediği uygulamaların yeniden gözden geçirilmesi süresindeki düşüşün de altını çizdi. Böylelikle geliştiricilerin son zamanlarda uygulamaların kabulünde geçen sürenin azaldığına yönelik tecrübeleri de doğrulanmış. Apple’ın gerçekten bu sorun üzerine eğildiği ve bu alanda iyileşme gösterdiği de gösterilmiş oldu.

Güncellenen iTunes Connect iOS uygulamasında satışlar ve işlemler için yeni istatistikler bulunuyor. Uygulamanın Trends (Eğilimler) sekmesi altından, geliştiriciler küçük yeşil ve kırmızı ikonlara tıklatarak birimler, satışlar ve işlemler gibi rakamlar arasında geçiş yapabiliyor.

iTunes Connect portalına gelen ek yenilikler

Bunlara ek olarak Apple geliştiriciler için Connect’e başka özellikler de ekliyor. Bunların arasında App Store ve iOS genelinde uygulamalara gelen etkilerin takibini sağlayan ölçümleme özellikleri de bulunuyor. Bunun yanında servisin web sürümünde gördüğümüz Medya Yöneticisi özelliğinin bir parçası olarak uygulamanın sergilenmesi sırasında kullanılan ekran görüntülerinin basitleştirilmesini sağlıyor. Geliştiriciler iOS 10 ile birlikte gelecek yapışkan etiketler gibi iMessage uygulamalarının yüklenmesi için yeni bir bölümü, promosyon kodları için yeni seçenekleri ve abonelik modelinde yapılan son değişiklikleri de yeni Connect portalında bulabilecekler.

iTunes Connect iOS 3.2.1 versiyonunu iPhone ve iPad için App Store’dan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER