Teknoloji

iTunes bu yıl Microsoft Mağaza’ya gelemiyor

apple itunes

Microsoft’un bu yılın başlarında düzenlediği Build konferansında, şirket Apple ile, iTunes’u Windows Mağaza’ya getirmek için birlikte çalıştığını açıklamıştı. Bu yazılımın 2017’nin sonuna kadar mağazaya geleceği söylenmişti. Ancak görünüşe göre, bu sözün tutulması mümkün olmayacak.

Apple’dan ZDNet’e gönderilen bir açıklamada, Microsoft ile müşterilere eksiksiz bir iTunes deneyiminin sunulması için çalışıldığını, ancak her şeyin düzgün şekilde yapılması için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

En azından Apple, bu projeyi tamamen iptal etmemiş. iTunes’u Windows Mağaza’ya, ya da yeni adıyla Microsoft Mağaza’ya getirmek için yapılmış planlar hâle geçerli. Apple, gecikmeye neyin yol açtığı konusunda ise herhangi bir detay vermiyor.

iTunes’un şu anda Microsoft Store’da en fazla aratılan, ancak var olmayan uygulamaların başında geldiği söyleniyor. Gecikme özellikle sadece Microsoft Store’dan indirilen uygulamaları çalıştırabilen Windows 10 S yüklü sistemleri kullananlar için kötü oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER