Manşetler

iTunes App Store’da bulunan uygulama sayısı 2020’de 5 milyona çıkabilir

app store kullanıcı yorumları

itunes app storeApple bu yıl içinde iTunes App Store uygulama mağazasının 2 milyon uygulamaya ev sahipliği yaptığını açıklamıştı. Söz konusu rakam bile kulağa bir hayli yüksek gelse de, araştırma şirketi Sensor Tower’a göre mağazadaki uygulama sayısı 2020’de 5 milyona çıkabilir. Bu öngörü, 4 yıl içinde yüzde 100’ü geçen oranda bir artışı işaret ediyor. App Store’un 2 milyon uygulama sayısına 8 yılda eriştiği göz önüne alınınca söz konusu öngörünün cesurluğu anlaşılıyor.

Bir platformun popülaritesi arttıkça bu durum platformun daha çok kullanıcıyı çekmesini sağlıyor. Kullanıcı sayısının artması ise geliştiricilerin ilgisini beraberinde getiriyor. Sensor Tower’ın raporu, bu sürecin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini gösteriyor. Rapora göre, 2016 sonunda App Store’daki uygulama sayısı 2.93 milyona çıkacak.

iTunes App Store oyun bakımından daha zengin bir alana dönüşecek

Sensor Tower’ın raporuna göre, App Store’a eklenecek yeni uygulamaların önemli bir kısmını oyunlar oluşturacak. Bu yılın mayıs ayında yayınlanan yeni uygulamaları mercek altına alan rapor, oyunların yeni uygulamalar içinde yüzde 43’lük bir payının bulunduğunu gözler önüne seriyor. Yayınlanan 48 bin 231 yeni uygulamanın 20 bin 958’ini oyunların oluşturduğu ifade edildi. İkinci sırada yer alan eğitim uygulamalarının sayısının 2 bin 472 olduğu göz önüne alınınca oyunların uygulama pazarındaki hakimiyeti daha iyi anlaşılıyor.

App Store’daki uygulama sayısı için öngörülen büyük artış, çeşitli endişeleri de beraberinde getiriyor. Bu endişeler arasında kullanıcıların uygulama yığını içinde aradıklarını nasıl bulacağı sorusu öne çıkıyor. İkinci soru olarak ise uygulamaların dikkatleri üstlerine nasıl çekecekleri sorusu akıllara geliyor. Sensor Tower raporuna göre kategoriler bu sorunlarla mücadelede etkili olma potansiyeli taşıyor, ancak tek başlarına yeterli olmaları mümkün gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER