Teknoloji

iTunes App Store’daki uygulama sayısı ilk kez düştü

apple app store turkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

itunes app storeApple’ın mobil uygulama mağazası iTunes App Store’daki uygulama sayısı, mağazanın faaliyete geçtiği günden bu yana ilk kez düştü. Bu düşüşün temelini ise Apple’ın yeni telefonlarıyla ve en güncel talimatlarıyla uyuşmayan uygulamaları App Store’dan kaldırması oluşturdu. Cupertino merkezli şirket, son olarak 64-bit desteği olmayan uygulamaları mağazadan kaldırmıştı.

App Store’daki toplam uygulama sayısı, 2016 itibarıyla 2.2 milyon seviyesindeydi. Ancak vurulan tırpanlarla birlikte bu sayı 2.1 milyon seviyesine geriledi.

iOS’in en büyük rakibi olan Android’in uygulama mağazası Google Play Store’da ise 3.5 milyon uygulama bulunuyor. Google’ın Android için Apple’ın iOS’te uyguladığı yaklaşıma kıyasla biraz daha rahat bir tavır içinde olduğu ve geliştiricileri daha az zorladığı biliniyor. Dolayısıyla Google Play Store’da daha fazla uygulamanın bulunmasına şaşırmamak gerekiyor.

Yine de, Apple ve iTunes App Store için bir uygulama sayısı yarışı içinde olmamak doğru bir hamle gibi görünüyor. Apple’ın gerçekleştirdiği tenkisatın temel sebebinin sadece kaliteli uygulamları bırakmak olduğu biliniyor. Cupertino merkezli şirket, düşük kaliteli veya klon uygulamaların yanı sıra anti-virüs uygulamalarını da mağazadan kaldırmıştı.

İLGİLİ HABERLER