DosyaManşetler

iTunes App Store’dan 2013’ün en iyi iPhone uygulamaları

iphone 5s

2013’ün sonuna yaklaşırken de iTunes App Store ekibi de gelenekselleştirdiği yılın en iyilerini seçme eylemini gerçekleştirdi. App Store editörleri yılın en çok satan iPhone uygulamalarına ek olarak, yılın en beğenilen oyun ve uygulamalarına da ”en iyiler” sayfasında yer aldı. ”En iyi” payesini sadece bir oyun ve uygulamaya veren App Store editörleri, ikincilik unvanını ise biri ücretsiz biri ücretli ikişer oyun ve uygulama arasında paylaştırıyor. iTunes App Store editörleri tarafından oluşturulan ”en iyiler” listesinin üyelerini aşağıda bulabilirsiniz.

iphone-5s-inceleme-00028

2013’ün en iyi iPhone uygulaması: Moves

Son dönemde sayıları giderek artan hareket temelli uygulamaların en başarılı örneklerinden biri olan Moves, App Store editörleri tarafından yılın en iyi iPhone uygulaması seçildi. Kullanıcıların günlük hareketlerini otomatik olarak takip eden uygulama, pek çok muadilinden farklı olarak vasıtalarla yapılan yolculuklarda veya bir mekanda geçirilen zamanlarda da takibi sürdürmesiyle göze çarpıyor. Bunun için kullanıcıların iPhone’larını ceplerinde veya çantalarında tutmaları da yeterli oluyor.

moves-iphone-191213

2013’ün ikinci en iyi iPhone uygulaması (Ücretsiz): Duolingo

iTunes App Store editörleri tarafından ”fantastik” olarak nitelenen bir tasarıma sahip olan Duolingo, son derece kullanışlı bir uygulama profili çiziyor. Duolingo yeni bir dil öğrenmeye çalışanlara zekice hazırlanmış düzinelerce mini oyunla yardımcı oluyor. Ücretsiz olarak sunulması da uygulamanın cazibesini birkaç kat daha artırıyor.

duolingo-191213

2013’ün ikinci en iyi iPhone uygulaması (Ücretli): Endless Alphabet

Ana hedef kitlesi çocuklar olan Endless Alphabet’te çocuklar hem eğleniyor hem de kelime dağarcıklarını genişletiyor. Bir kelimede bulunan harfleri ayırma üzerine kurulu olan bu eğlenceli ve stil sahibi uygulama sayesinde öğrenme süreci sıkıcı olmaktan çıkıyor. Özellikle İngilizce öğrenen küçük çocuklar için Endless Alphabet’in son derece faydalı bir uygulama olduğunun altını çizmek gerekiyor.

endless-alphabet-191213

2013’ün en iyi iPhone oyunu: Ridiculous Fishing – A Tale of Redemption

App Store editörleri tarafından ”muhteşem ve absürt bir balıkçılık oyunu” olarak tanımlanan Ridiculous Fishing; muhteşem kontrolleri, ilginç görevleri ve büyüleyici retro grafikleriyle dikkat çekiyor. Oyuncuları kendisine bağlama konusunda fazlasıyla yetenekli olan Ridiculous Fishing, eğlenceli vakit geçirmek isteyen oyun severleri cezbetmeye 2014 yılında da devam edeceğe benziyor.

ridiculous-fishing-191213

2013’ün ikinci en iyi iPhone oyunu (Ücretsiz): Say the Same Thing

Alternatif müzik grubu OK Go tarafından yayınlanan Say the Same Thing (Aynı Şeyi Söyle), adından da anlaşılacağı üzere kullanıcıları arkadaşlarıyla aynı frekansta düşünmeye sevk ediyor. Yaratıcı, akıl karıştırıcı ve önceden tahmin edilemez olarak tanımlanan Say the Same Thing’de iki oyuncu da aynı anda kazanabiliyor. Oyun içinde sohbet imkanının olması da Say the Same Thing’in arkadaşlık vurgusunu güçlendiriyor.

say-the-same-thing-191213

2013’ün ikinci en iyi iPhone oyunu (Ücretli): Device 6

iTunes App Store editörleri tarafından ”interaktif bir roman ve modernize edilmiş bir macera metninin havalı karışımı” olarak lanse edilen Device 6, yaratıcı yapbozlara ve akıl zorlayıcı keşiflere ev sahipliği yapıyor. Sürreal bir havası olan Device 6, oyuncuları kendisine bağlama konusundaki başarısını ilk dakikadan gösteriyor. Oyun günümüze uygun yapısı ve iPhone’a uygun tasarımıyla da ayrı bir alkışı hakediyor.

device-6-191213

Türkiye’de 2013’ün en çok indirilen iPhone uygulamaları (Ücretli)

Türkiye’de 2013’ün en çok indirilen iPhone uygulamaları (Ücretsiz)

İLGİLİ HABERLER