EğlenceManşetler

iTunes 11’in önümüzdeki birkaç gün içinde çıkması bekleniyor

Apple’ın masaüstü multimedya yönetim yazılımı iTunes’un 11 numaralı yeni sürümü önümüzdeki birkaç gün içinde bekleniyor. Alman müzik dağıtım servisi Feiyr’in çeşitli müzisyenlere gönderdiği e-posta iletisinde sanatçılardan albüm kapak fotoğraflarını iTunes 11 ile uyumlu olacak şekilde güncellemeleri istendi. Yeni versiyonun aslında geçen ay çıkması bekleniyordu, ancak bilmediğimiz nedenlerden dolayı çıkışın kasım sonuna ertelendiği belirtilmişti.

Ne var ki, gönderilen iletide Apple’ın bahsi geçmiyor, bu nedenle Feiyr’e iTunes 11 bilgisinin doğrudan Apple tarafından mı verilip verilmediği tam olarak anlaşılmıyor. İletide müzisyenlerden ve plak şirketlerinden kendilerinin veya bağlı olan sanatçılarının fotoğraflarını ve galerilerini göndermeleri isteniyor, böylelikle bunların müzik mağazasının yeni yerleşim düzeninde düzgün bir şekilde görüntülenmesi mümkün olacak.

Her ne kadar konuyla ilgili olan bilgilendirme postası doğrudan Apple tarafından gelmemiş olsa da, Cupertino şirketinin lansmanla ilgili olarak plak ve dağıtım şirketlerini bilgilendirdiğini tahmin ediyoruz. Çünkü bu şirketlerin gerekli olan çalışmaları yapmaları ve iTunes 11 ile birlikte gelecek yeni düzene tam olarak hazır olmaları gerekiyor. ABD’nin Şükran Günü nedeniyle pazartesi gününe kadar tatilde olması iTunes 11’in çıkışının en erken gelecek hafta başında gerçekleşebileceği ihtimalini güçlendiriyor.

iTunes 11 ile birlikte iCloud entegrasyonunun daha iyi hâle getirilmesi, bunun yanı sıra iOS 6 ve yeni iOS cihazlarına verilen desteğin geliştirilmesi bekleniyor. Bir de müzik mağazasının tasarımında değişiklik yapılacak, daha kaliteli fotoğraflar ve daha kolay bir gezinti imkanı sunulacak.

İlgili >> MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER