Teknoloji

iTunes 11 iOS 6 desteği ve geliştirilmiş iCloud desteğiyle gelecek, yenilenmiş App Store yolda

iTunes 10, 2010 yılında çıkmıştı. Bu, bir sonraki büyük sürüm için artık zamanın geldiğini gösteriyor. 9to5Mac’in haberine göre Apple gelecek nesil sürüm için çalışıyor ve bu sürümün odak noktalarını iOS 6 ve iCloud desteği oluşturuyor.

Site, iTunes 11’in geliştirme çalışmalarının çoğunlukla kozmetik değişikliklere nazaran altyapı değişiklikerine yoğunlaştığını kaydetti. iCloud entegrasyonu göze çarpan bir özellik olarak yer almaya devam edecek. iTunes içinde yer alan özel bir iCloud kontrol paneli iTunes in the Cloud içeriğinin doğrudan yönetimine ve Apple’ın bulut servisi üzerinde tutulan cihaz yedeklerinin kontrol edilmesine olanak sağlayacak. iTunes 11’in iOS 6 ile birlikte düzgün şekilde çalışması için geliştirmelerin yapıldığı da belirtiliyor. iTunes’un bir sonraki sürümünün iOS’in gelecek büyük sürümüyle aynı anda gelecek olması ve çalışmaların buna göre yapılması artık şaşırtıcı gelmiyor.

iTunes mağazasıyla ilgili olarak da birtakım değişikliklerin yapılması planlanıyor. Yine 9to5Mac’in belirttiğine göre multimedya ve uygulama taraflarında önümüzdeki yaz veya sonbaharda büyük bir değişiklik yapılacak. Apple’ın bu yılın başında satın aldığı Chomp’un ekibi yeniden tasarım çalışmalarını yürütüyor. Çıkış tarihleriyle ilgili olarak ise 9to5Mac, Apple’ın mevcut iTunes 10’a ufak bir güncelleme çıkararak iOS 6 güncellemesi kazandırabileceğini belirterek iTunes 11’in yayınlanması için tahmin penceresini olabildiğince açıyor. Yine de, eylül ayına yönelik bir beklenti söz konusu. Ne de olsa, iTunes 7’den beri çıkan tüm iTunes versiyonları eylülde geldi.

İlgili – 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER