EğlenceManşetler

Yepyeni tasarım ve özellikler barındıran iTunes 11 yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayındaki iPhone 5 etkinliğinde şöyle bir gösterdiği iTunes 11 nihayet yayınlandı. Dün akşam saatlerinde yayınlanan yeni iTunes sürümü yepyeni bir kullanıcı arayüzüyle birlikte geliyor. Bunun yanı sıra iTunes mağazasında da hem tasarım hem de işlevler bakımından önemli değişiklikler yapıldı. Genel itibariyle iTunes 11’in beraberinde en kapsamlı tasarım değişiklikleriyle geldiğini ve akıllı bir sistemin karşımızda olduğu izlenimini verdiğini söylemek gerek.

Çalma listelerinin oluşturulmasında iyileştirmelere gidilmiş. Yeni bir çalma listesi oluşturduğunuzda bu listenin şarkı veya albüm atmaya yarayan özel bir tepsisi bulunuyor, böylelikle çalma listesinden ayrılmadan işlem yapma imkanı sağlanıyor. iOS cihazındaki içerikleri yönetim konusunda da basitleştirmelere gidilmiş, sağda yer alan tepsi yardımıyla içerik transferi mümkün kılınmış, eskisi gibi kullanıcı arayüzünün tümü gereksiz yere kullanılmıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse iTunes 11 bu anlamda kullanıcı için fazlasıyla verimli olacaktır.

Apple iTunes ile iCloud’ın bağlarını da sıkılaştırmış. Artık iTunes mağazası üzerinden satın alınan tüm şarkılar, filmler veya diziler bilgisayara indirilmiş olsun veya olmasın, kütüphanede gösteriliyor. Bunun dışında aynı iCloud hesabına bağlı başka bir iOS cihazında izlemeye başladığınız filmi veya diziyi iTunes 11’in yüklü olduğu Mac üzerinde kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz. Benzer durum Apple TV için de geçerli. Tabii ki, Türkiye’de iTunes mağazasının multimedya içeriklerine erişim şu an için açık olmadığından yukarıda bahsettiğimiz yenilikler bizi en azından şimdilik pek ilgilendirmiyor.

iTunes mağazasında da görsel açıdan çeşitli değişiklikler yapılmış, kullanıcının satın aldığı, kütüphanesinde bulunan mevcut içeriklerle daha ilgili bir alışveriş deneyimi sunulmaya başlanmış. Bir albüm kapağına tıkladığınızda çalma şistesi görüntüleniyor, aynı zamanda oynatıcı görünümünü terketmeden iTunes mağaza üzerinden çalınan şarkıyla ilgili diğer içerikler de hızlı bir şekilde görüntülenebiliyor.

Bu arada yine bizi şu an için pek ilgilendirmeyen bir yenilik de iTunes hediye kartlarının bilgisayarın kamerasına okutularak paraya çevrilebilmesi. Böylelikle kullanıcılar her seferinde hediye kartlarında yer alan uzun rakam dizisini girme zahmetinden de kurtulmuş olacaklar. Bu özellik şu an için olmasa da ileride fazlasıyla işinize yarayacaktır.

iTunes 11’i aşağıdaki ilk ilgili bağlantı üzerinden indirebilirsiniz, eğer sisteminizde iTunes varsa yazılım güncelleme aracını kullanarak güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada iTunes 11 ile ilgili daha detaylı bilgiye kardeş sitemiz Sihirli Elma’nın konuyla ilgili detaylı yazısından ulaşabilirsiniz.

İlgili >> iTunes 11, Sihirli Elma

İLGİLİ HABERLER