Teknoloji

iTunes 10.5.1 yayınlandı, iTunes Match faaliyete geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iTunes 10.5.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncellemenin en büyük özelliği iTunes Match özelliğini de faaliyete geçiriyor oluşu. Yıllık 24.99$’lık bir ücrete sahip olan iTunes Match servisi sayesinde kullanıcılar müzik kütüphanelerinde yer alan, bir CD’den kopyaladıkları veya başka herhangi bir kaynaktan indirdikleri tüm şarkıların 256 kbps DRM korumasız eşdeğerlerine bulut sunucuları üzerinde de sahip olacak, bunlara uygun tüm cihazlar üzerinden, istedikleri her yerden erişebilecek, hatta daha kaliteli olan bu versiyonları indirebilecek.

Amazon ve Google’ın bulut tabanlı müzik servislerinin aksine Apple’ın sunucularında geniş bir şarkı arşivi var. Kullanıcıların müzik kütüphanelerinddeki şarkılar taranıyor ve bu şarkılara göre kullanıcının müzik kütüphanesi bulut sunucuları üzerinde oluşturuluyor. Yani, kullanıcıların müzik kütüphanelerini sunucuya yüklemelerine gerek yok. Tabii ki, iTunes Mağazasında yer almayan şarkılarda kullanıcıların müzik kütüphanelerindeki şarkıların yüklenmesi konusunda tavsiyede bulunuluyor.

Apple geliştirdiği bu yöntem sayesinde sabit disk alanından tasarruf ediyor ve kullanıcıların herbirine tanıdığı 5 GB’lık iCloud alanının müzik dosyalarıyla işgâl edilmesini engellemiş oluyor. En fazla 25 bin şarkıya izin veriliyor, eğer kullanıcıların müzik kütüphanesi bu limitin üzerinden şarkı içeriyorsa iTunes Match üyeliğine izin verilmiyor. Bu arada iTunes Match servisinin kullanımı için 10 cihaz sınırlaması bulunuyor.

iTunes Match şu anda beta sürecinde ve bu aşamada üye olan kullanıcılara üç ay ücretsiz kullanım hediye ediliyor. Tabii, beta sürecinin sonunda kullanıcıların buluta eşledikleri kütüphanenin kaybolması söz konusu. Bu durumda herşeye yeniden başlamaları ve eş zamanlama işlemlerini yeniden gerçekleştirmeleri gerekecek. Bu arada Türkiye’den iTunes Mağazasına erişim olmadığı için iTunes Match de şu an bizim için uzak bir servis gibi görünüyor.

İlgili – Apple
İlgili – Apple iTunes 10.5.1 indir

İLGİLİ HABERLER