Teknoloji

ITC Apple lehine karar verdi, bazı HTC cihazlarının ABD satışı yasaklanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple’ın HTC aleyhine açtığı patent davasında takdirini Apple’dan yana kullandı. Bunun sonucunda bazı HTC cihazlarının ABD’ye ithali ve bu ülkede satışı yasaklandı. ITC, HTC’nin Apple’ın ihlâl edildiğini öne sürdüğü patentlerden bir tanesini ihlâl ettiği kanısına vardıktan sonra söz konusu kararı verdi. Söz konusu patent ihlâl kararı 19 Nisan 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

İhlâl edildiği kanısına varılan 5946647 numaralı patent veri yapılarını analiz etme ve bağlama işlevlerini de kapsayan bir sistem seviyesi patent olma özelliği taşıyor. İlginç olan nokta, HTC’nin özel uygulamasından çok Android’in yapısının bu patentin ihlâl edilmesine neden olması.

ITC karar aşamasını daha önce iki kez ertelemişti. Çıkan bu kararın onaylanması veya veto edilmesi için önümüzde 60 günlük bir süre var. HTC’ye verilen yasak kararı gelecek yılın nisan ayında yürürlüğe konacak. Tayanlı şirkete 19 Aralık 2013 tarihine kadar garanti kapsamlı değişim amacıyla yenilenmiş ürün ithal etme izni verilecek. HTC’nin hangi cihazlarının ABD’ye girişi yasaklanacak, bu konuda bilinmezlik sürüyor.

İlgili – TheVerge

İLGİLİ HABERLER