Teknoloji

İtalya Apple ve Google’ın bulut servisleri hakkında soruşturma başlattı

apple italya

İtalya Apple ve Google’ın bulut servisleri hakkında inceleme başlattı. Ülkenin rekabet kurulu AGCM tarafından yapılan açıklamada aralarında iCloud, Google Drive ve Dropbox’ın da bulunduğu altı servis hakkında soruşturma açıldığını belirtti.

AGCM, söz konusu servislerin kullanıcı verilerinin toplanma ve kullanım yöntemleri konusunda yeterince açık davranmamasından dolayı endişe duyulduğunu ifade etti. Hizmet sözleşmelerindeki adil olmayan maddeler de mercek altına alındı. Özellikle servisleri bazı yükümlülüklerden kurtaran maddelerin inceleneceği belirtildi.

İtalya geçtiğimiz temmuz ayında da Apple ve Amazon hakkında Beats kulaklıklarının satışı nedeniyle bir tekel soruşturması başlatmıştı. Yetkililer, Apple’ın resmi programı dışında kalan satıcıların Apple ve Amazon tarafından nasıl engellendiğini inceliyor.

Büyük teknoloji şirketleri, ABD ve Avrupa’da rekabet kurumlarıyla sık sık karşı karşıya geliyor. ABD Adalet Bakanlığı’nın bu ay bitmeden Google hakkında bir soruşturma başlatabileceği belirtiliyor. Apple’ın Epic Games ile App Store kuralları üzerine girdiği kavga ve Amazon hakkında açılan tekel davası da gündemde yer buluyor. Bu soruşturma ve davaların sektörde bir şeyleri değiştirip değiştirmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER