İpucuManşetler

Spam SMS almaktan bıktıysanız, engelleme çözümü burada

spam sms engelleme

İstenmeyen SMS, diğer bir deyişle spam veya gereksiz yazılı mesajlar kimsenin hoşuna gitmez. Herkesin mesajlar uygulamasının gelen kutusunda en az bir tane gereksiz SMS vardır. Geçmişte her bir tanıtıcı mesajın sonuna alımları durdurma imkanı sağlayan bir numara veya bağlantının eklenmesi zorunlu kılınmıştı. Böylelikle spam SMS’lerin durdurulabileceği düşünülmüştü. Ancak getirilen çözüm pek pratik olmadı. Şimdiyse e-Devlet üzerinden sunulan İleti Yönetim üzerinden istenmeyen SMS engelleme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi ile istenmeyen SMS engelleme nasıl yapılır?

Bu yazıda İleti Yönetim Sistemi üzerinden istenmeyen SMS engelleme işleminin nasıl yapıldığını adımlarıyla anlatıyoruz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. e-Devlet için www.turkiye.gov.tr adresine gidin ve daha sonra sunulan yöntemlerden birini kullanarak kullanıcı girişi yapın.
    spam sms engelleme
  2. Açılan sayfada bulunan Kurumlar bağlantısına tıklatın. Daha sonra Ticaret Bakanlığı bağlantısını bulun ve tıklayın.
  3. Ticaret Bakanlığı hizmetleri arasında bulunan Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu arada giriş yaptık sonra açılan sayfada bulunan arama kutusuna “İleti Yönetim Sistemi” yazarak da arama yapabilirsiniz.
    spam sms engelleme
  4. Eğer sayfada bir iletişim adresi görünmüyorsa, Yeni İletişim Adresi Ekle düğmesine tıklayın.
    spam sms engelleme
  5. Telefon Numarası veya e-Posta Adresi arasından seçim yapın. Daha sonra adresinize bir isim vererek telefon numarası veya e-posta adresini ekleyin. En sonunda Devam Et düğmesine tıklayın.
    spam sms engelleme
  6. Telefon numarasına veya e-posta adresine gönderilen doğrulama kodunu açılan sayfadaki kutucuğa girin ve Doğrula düğmesine tıklayın.
  7. “İletişim adresiniz başarılı bir şekilde kaydedilmiştir.” mesajını göreceksiniz. Aynı sayfadaki İletişim Adresi Listesi düğmesine tıkladığınızda eklediğiniz adres görüntülenecektir. Dördüncü adımdan sonrasını tekrarlayarak yeni bir telefon numarası veya e-posta adresi ekleyebilirsiniz.
    spam sms engelleme
  8. Yönetmek istediğiniz e-posta adresi veya telefon numarası satırının sonunda yer alan Onayları Yönet düğmesine tıklayın.
    spam sms engelleme
  9. Açılan sayfada izin verdiğiniz şirketleri liste hâlinde göreceksiniz. Her bir satırda yer alan Onay Düzenle düğmesine tıklayarak SMS gönderimlerini düzenleyebilir, kapatabilir veya daha sonra yeniden açabilirsiniz.
    spam sms engelleme
  10. Onay düzenleme sayfasında Sesli Arama veya Kısa Mesaj Gönderimi için ayrı ayrı onay veya ret işlemlerini gerçekleştirin. Daha sonra Kaydet‘e tıklayarak işlemi tamamlayın.
    spam sms engelleme

Spam SMS engelleme işlemi için sunulan bu yöntemin önceki yönteme göre çok daha pratik olduğunu söyleyebiliriz. E-Devlet şifresiyle hızlı şekilde giriş yaparak istediğiniz telefon numarası veya e-posta adresi için bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER