Manşetler

İşte yeni iPhone: iPhone 4S, 14 Ekimde yurtdışında satışta – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aylardır süren dedikoduların ve sızıntıların sonunda işte karşınızda yeni iPhone: iPhone 4S! Apple’ın iPad 2’yle birlikte sunduğu çift çekirdekli A5 işlemciyle birlikte gelecek olan bu cihaz 7 kat daha iyi işlemci performansı sunacak. Ayrıca geliştirilmiş radyo sistemi sayesinde iPhone 4S daha iyi görüşme kalitesi sunacak.

iPhone 4S ile birlikte veri hızı da 2 katına çıkıyor. Artık kullanıcılar 5.8 Mbps yükleme ve 14.4 Mbps’ye varan hızlarda indirme desteğine sahip mobil genişbant bağlantısı kurabilecek. iPhone 4S’te 8 megapiksellik kamera bulunacak. f2.4 CMOS arkadan aydınlatmalı sensöre sahip bu kamera iPhone 4’ün kamerasına göre yüzde 73 daha fazla ışık geçirgenliğine sahip, ayrıca üçte bir oranında daha hızlı. 1080p HD video kaydı da yapabilen bu cihaz gerçek zamanlı görüntü dengeleme sistemi sayesinde çekim sırasında meydana gelen el titremelerinden en az şekilde etkileniyor.

iPad 2 ile birlikte sunulan Dijital AV Adaptör cihazı iPhone 4S’i de destekleyecek. Yani iPhone 4S’in ekran görüntüsünü HDMI kablo yardımıyla harici ekranlara aktarmak mümkün olacak. Aynı şekilde AirPlay üzerinden Apple TV kullanılarak kablosuz görüntü yansıtma imkânı da sunuluyor.

iPhone 4S aylardır dedikodusu yapılan Siri sesli komut sistemini de barındırıyor. Daha önce sunulan Voice Control işlevinin biraz daha gelişmiş hâli olan bu sesli komut servisinde siz telefona soru soruyor veya emir veriyorsunuz, karşılığında da telefonda yüklü olan Siri destekli uygulamalar size karşılık verecek şekilde sonuçlar getiriyor. Örneğin siz hava durumunu sorduğunuzda Siri içindehava durumu uygulaması sonuçları getiriyor, ya da siz yemek yiyecek bir mekan aradığınızda Siri’de yer alan Yelp destekli uygun mekan sonuçları listeleniyor. Siri’yi açmak için giriş tuşuna parmağı basılı tutmak yetiyor.

Siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan iPhone 4S, iPhone 4 ile aynı fiyattan sunulacak. iPhone 4S ön siparişleri 7 Ekimde başlayacak. Cihaz 14 Ekimde piyasada olacka.

Galeri: iPhone 4S
[nggallery id=696]

[Görsel – The Verge]

iPhone 4S ile ilgili tüm detaylara iPhone 4S portalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER