Manşetler

İşte RIM’in 2011 model BlackBerry akıllı telefonları

RIM’in 2011 yılında piyasaya süreceği yeni akıllı telefonlarla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. RIM’in 2011 planında Yakın Alan İletişimi (NFC) tabanlı uygulamalar önemli bir yer tutacak gibi görünüyor.

Şirket aksesuarlarla kontrol akışını ve eşlemeyi sağlamak, ayrıca iki cihaz arasında bilgi alışverişini gerçekleştirmek için NFC’yi kullanmayı planlıyor. Yani, iki BlackBerry’yi birbirine yakın şekilde tutarak kontakt bilgilerini değiş tokuş edebilecek, BlackBerry Messenger’a kişi ekleme işlemini gerçekleştirebilecek. Hatta bu yolla dosya transferi bile mümkün olacak.

2011’de RIM’in portföyünde hangi cihazlar yer alacak? Bu cihazları biraz daha yakından tanıyalım:

BlackBerry Bold (Dakota)

BlackBerry Dakota 2011 BlackBerry ailesinin seçkin bir üyesi olacak ve Bold adını taşıyacak. Hem tam QWERTY klavye hem de dokunmatik ekran taşıyacak olan Dakota mevcut Bold cihazlarına göre hatırı sayılır farklarla gelecek. 2011 standartlarını göz önünde bulunduracak olursak, Dakota’nın teknik özellikleri çok da heyecanlandırmayabilir, ancak daha yüksek çözünürlüklü bir ekran, arttırılmış RAM, NFC, mobil bağlantı noktası özelliği ve ince tasarımıyla BlackBerry Dakota ilgi çekeceğe benziyor. Bu arada HD video kayıt yeteneğini ve OS 6.1 işletim sistemini de unutmayalım.

BlackBerry Curve (Apollo)

BlackBerry Curve, RIM’in Bold serisine göre daha alt bir seri, ancak bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkması beklenen yepyeni Curve mevcut durumun aksine tatmin edici özelliklerle gelecek. Düzgün bir ekran, HSPA, 5 megapiksellik kamera ve 800 MHz’lik işlemciyle gelecek olan yepyeni BlackBerry Curve yabana atılır bir cihaz olmayacak. Resimde gördüğünüz yeni Curve’ün tasarımı da düzgün açılı ve kıvrımlı yapısıyla ayrı bir beğeni uyandıracak. RIM’in Curve serisinde yaptığı en büyük güncelleme olacak Apollo’nun RIM’in kurumsal satışlarını arttıracağı kaçınılmaz bir gerçek.

BlackBerry Torch 2

RIM, Torch’u en iyi BlackBerry olarak nitelendirmişti. Her ne kadar en iyi BlackBerry olduğu fikrine katılsak da, telefonun bizde fazla bir heyecan uyandırmadığını da söylemeliyiz. Yavaş bir işlemci taşıması ve zayıf bileşenleri bunda önemli bir paya sahipti. Eğer herşey RIM’in planladığı gibiyse, BlackBerry Torch 2’de bu sorunlara çözüm getirecek adımlar atılıyor. 2011 içinde gelmesi beklenen yeni Torch’un 1.2 GHz’lik işlemciye, VGA çözünürlüklü ekrana ve daha yüksek kapasiteli bir depolama alanına sahip olması bekleniyor. 2011’in üçüncü çeyreğinde çıkmasını beklediğimiz bu Torch 2 ile birlikte Torch’a ihtiyaç duyduğu adrenalin verilecek gibi görünüyor.

BlackBerry Storm 3 (Monaco)


BlackBerry Monaco’nun “Storm 3” adını taşıyıp taşımayacağı belli değil. Eğer taşıyacak olursa, ilk cihazdan farklı bir cihazla karşılaşacağımız kesin. BlackBerry Storm ilk duyurulduğunda bir “iPhone katili” olarak lanse edilmişti, ancak kabul etmek gerekir ki, bu cihaz RIM’in tasarladığı en kötü cihazlardan bir tanesiydi. Neyse ki, BlackBerry Storm 3, orijinal Storm’dan oldukça farklı bir cihaz olacak. 1.2 GHz işlemci taşıyacak olan bu cihazda 800 x 480 piksel çözünürlüklü, bir BlackBerry’de kullanılmış en yüksek çözünürlüklü ekran kullanılacak. Cihazın piyasaya çıkacağı 2011’in üçüncü çeyreğinde nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyoruz, çünkü o zaman BlackBerry OS 6’dan daha düzgün ve tutarlı çalışan işletim sistemleriyle yüklü birçok cihaz da piyasaya çıkmış olacak.

Yukarıdaki cihazlar BlackBerry tutkunları için 2011’in oldukça bereketli ve gelişim içinde geçeceğini gösteriyor. BlackBerry’sinin yavaşlığından yakınanlar için oldukça hızlı cihazların yolda olduğu görülüyor. Bakalım bu cihazlar iPhone ve Android’li akıllı telefonlar ile nasıl rekabet edecek?

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER