Teknoloji

İstanbul metro seferlerinde internet erişimi geliyor

istanbul metro internet

Yakın zamanda özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız tarafından dile getirilen İstanbul metrolarında internet erişiminin sağlanması talebi nihayet karşılık buluyor. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, metrolarda internet erişiminin önünü açan komisyon kararını oybirliği ile kabul etti. Akıllı Kent Ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu Başkanı Muharrem Balık, İstanbul metrolarını artık internet erişimine açacaklarını söyledi.

İstanbul metrolarında internet erişimi ile ilgili gündem maddesinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından görüş alınması kaydıyla müdürlükten geldiği gibi oylanması istenirken, bu teklif meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Twitter hesabından paylaştığı mesajla bu haberi İstanbullular ile paylaştı.

İstanbul metrolarının işletmesinden sorumlu bir İBB iştiraki olan Metro İstanbul da, Twitter hesabından paylaştığı bir tweet ile yakında internet erişiminin başlayacağını müjdeledi.

Yurt dışında Londra, Barselona ve bunun gibi büyükşehirlerdeki metro hatlarında istasyonlarda sunulan Wi-Fi erişiminin yanı sıra trenler seyir hâlindeyken de hücresel operatörler tarafından sağlanan internet hizmetinden yararlanmak mümkün oluyor. İstanbul metrolarında da benzer biçimde, metro trenleri duraklar arasında seyir hâlindeyken 4.5G erişiminin kullanılmasını bekliyoruz. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Wi-Fi hizmeti olan ibbWiFi’ın da metro trenleri içinde aktif olduğunu görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER