Yurt dışında birçok ülkede faaliyete sunulmaya başlanan 5. nesil mobil iletişim teknolojisi, diğer bir deyişle 5G, Türkiye’de ilk kez İstanbul Havalimanı’nda test edilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün paylaştığı bir tweet ile yarın havalimanında düzenlenecek 5G etkinliği için randevu verdi.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Türkiye’de faaliyet gösteren üç mobil operatör yarın saat 11.00’de İstanbul Havalimanı’nda, Bakan Karaismailoğlu’nun da katılacağı törenle birlikte 5G teknolojisini yolcuların hizmetine test etmek amacıyla sunacak.
Türkiye’nin 5G yolculuğu başlıyor!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
iPhone 18 Pro Max’in ABD ve Türkiye modelleri modemle ayrılıyor
Windows 11 otomatik karanlık modu test ediyor
Stellantis, sürücüsüz teslimat aracı BOW’u Avrupa için gösterdi
iOS 27.2 kodlarında depolamayı baştan yazan silme seçeneği görüldü
The Last of Us üçüncü sezonuyla bitebilir, HBO henüz kesin karar açıklamadı
🗓 29 Temmuz 2022
🕚 11:00
📍 İstanbul Havalimanı pic.twitter.com/kcL7r0zIaT— Adil Karaismailoğlu (@akaraismailoglu) July 28, 2022
Söz konusu 5G şebekesi ilk aşamada test amaçlı olarak faaliyete geçecek. iPhone 13 serisi, Samsung Galaxy S22 Ultra gibi 5G destekli telefon kullananlar, Türkiye’de ilk kez bir konumda telefonlarında “5G” ibaresini görebilecekler. Uyumlu telefonlarıyla da 5G hızını test etme imkanı bulacaklar.
Eğer yarınki tanıtım toplantısından sonra yolunuz İstanbul Havalimanı’na düşerse, bir 5G uyumlu telefonunuz da varsa, Speedtest veya bu bağlantıdan yapacağınız hız testi sonuçlarını sosyal medyada bizimle, @teknoblog‘u da etiketleyerek paylaşabilirsiniz.







